"Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται" επιστρέφει στην TV!

Μία από της πλέον ιστορικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης επιστρέφει από σήμερα στις οθόνες μας: «Ο Χριστός Ξανασταυρώνεται» θα προβάλλεται κάθε μεσημέρι στις 12:00 από την ΕΤ-1!

Η τηλεοπτική διασκευή του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη, σε σκηνοθεσία  Βασίλη Γεωργιάδη και σε σενάριο Νότη Περγιάλη και Γεράσιμου Σταύρου) προβλήθηκε για πρώτη φορά τη σεζόν 1975 – 1976, με τις τηλεθεάσεις να «πιάνουν» ακόμα και το 80%

Η σειρά εκτυλίσσεται στην ενδοχώρα της Μικράς Ασίας, στο χωριό Λυκόβρυση, το 1921. Σύμφωνα με το έθιμο, οι κάτοικοι κάθε 7 χρόνια έκαναν την αναπαράσταση των Παθών του Χριστού. Στη συνέχεια, καταφθάνουν πρόσφυγες από κάποιο μακρινό χωριό που λεηλάτησαν οι Τούρκοι και προσπαθούν να βρουν κάποιο μέρος να εγκατασταθούν με όσα πολύτιμα πράγματα κατάφεραν να πάρουν μαζί τους. 

Πρωταγωνιστές της σειράς είναι οι Αλέξανδρος Γκόλφης, Λυκούργος Καλλέργης, Κάτια Δανδουλάκη, Γιώργος Φούντας, Ανδρέας Φιλιππίδης, Νίκος Χατζίσκος, Γιάννης Αργύρης, Δήμος Σταρένιος, Γεωργία Βασιλειάδου, Ελένη Ζαφειρίου κ.ά.
 

Share |