Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο πολυτάλαντος Χριστόφορος Παπακαλιάτης μιλάει αποκλειστικά στο bizznews.gr και στον Ευτύχη Γρυφάκη, για την επίσκεψη στις φυλακές του Κορυδαλλού και δίνει πληροφορίες για την επόμενη του ταινία.

Πριν από λίγο διάστημα, πραγματοποιήσατε μία επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου προβλήθηκε η ταινία ''Αν'' σε τμήμα της ψυχιατρικής πτέρυγας αλλά και στις γυναικείες φυλακές με την προτροπή της ''Επάνοδος''. Σίγουρα θα πρέπει να ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία..

Όντως ήταν μοναδική εμπειρία. Κατάλαβα ότι αν πεις μία ιστορία αληθινά, τότε δεν περιορίζεται ούτε από κάγκελα ούτε από σύνορα...

Τι ήταν αυτό που σας έκανε περισσότερη εντύπωση; Ποιες ήταν οι αντιδράσεις των κρατουμένων;

Μετά το τέλος της προβολής ακολούθησε μία συζήτηση με τους κρατούμενους, όπως συνηθίζεται σε ειδικές προβολές της ταινίας. Το μαγικό ήταν ότι οι αντιδράσεις, οι ερωτήσεις και οι παρατηρήσεις τους ήταν ακριβώς οι ίδιες με αυτές που έγιναν από ανθρώπους σε προβολές εκτός φυλακών. Αυτό για μένα ήταν αποκαλυπτικό! Δεν περίμενα ότι θα ήταν έτσι τα πράγματα.

Γνώρισα ανθρώπους εκεί μέσα που ίσως ο εγκλεισμός τους δεν παρέχει κανένα καλό στην κοινωνία. Είναι αναίτιος και χωρίς αποτέλεσμα. Ανθρώπους σαν κι εσάς και σαν κι εμένα που απλώς βρέθηκαν τη λάθος στιγμή στο λάθος μέρος. Και φυσικά έμεινα έκπληκτος όταν είδα πόσο εξαιρετική δουλειά έχει κάνει το ΚΕΘΕΑ στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού.

Έχετε ξεκινήσει να γράφετε το σενάριο της επόμενής σας ταινίας;

Έχω ξεκινήσει και μέσα στον επόμενο μήνα, επιστρέφοντας στην Ελλάδα, θα ήθελα να τελειώσω την πρώτη γραφή του σεναρίου. Κι από Σεπτέμβριο να ξεκινήσω την προετοιμασία της ταινίας.

Θα μπορούσε ένα σενάριο στα Αγγλικά να σας βοηθήσει για μία διεθνή καριέρα;

Για μία διεθνή καριέρα δεν ξέρω... Όμως είναι πολύ ενδιαφέρον ένα σενάριο να είναι δίγλωσσο, αν κι εφόσον η πλοκή του το επιβάλλει. Με αυτό τον τρόπο, θα είναι πιο εύκολα προσβάσιμες οι αγορές του εξωτερικού, άρα κατ' επέκταση και η χώρα μας θα έχει μεγαλύτερη προβολή. Κάτι ανάλογο θα είναι και το επόμενό μου σενάριο. Φυσικά, μιλάμε πάντα για μία ιστορία γυρισμένη στην Ελλάδα.

Share |