"Ο τρίτος δρόμος" και η... φυγή του Καρβέλα!

«Ο κόσμος είναι γεμάτος κακία, μίσος, τρικλοποδιές...». Λόγια που επαναλήφθηκαν πολλές φορές με περισυλλογή από τον Νίκο Καρβέλα στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου προχθές στον Πολυχώρο «Αγκυρα», με τον τίτλο «Ο τρίτος δρόμος».

Ο εκδοτικός οίκος δεν... μάσησε τα λόγια του αναφορικά με το πρώτο πεζογράφημα του Καρβέλα χαρακτηρίζοντάς το «ένα ανατρεπτικό έργο από έναν “αιρετικό” καλλιτέχνη».

Ο δημιουργός, σε μια εποχή περικοπών όχι μόνο στην οικονομία αλλά και στις αξίες της ζωής (κυρίως αυτές), προτάσσει, σύμφωνα με την Espresso, την καλοσύνη ως εναλλακτική λύση, αν και εφόσον επιλέξουμε να σταθούμε σε εκείνη την πλευρά του δρόμου.

Αφοπλιστικά ειλικρινής, ο Νίκος Καρβέλας περιέγραψε τον τρόπο ζωής του και αποκάλυψε τι πραγματικά θα ήθελε να κάνει: «Εγώ τώρα που είμαι ευτυχισμένος, γιατί τον τελευταίο καιρό κάνω πολλά πράγματα, νιώθω ένα απίστευτο κενό μέσα μου και μια απίστευτη βαρεμάρα, την οποία δεν μπορώ να καταπολεμήσω με τίποτα». Γι' αυτό και, όπως είπε, επιθυμεί να φύγει εκτός Ελλάδας και να πάει στην απόλυτη γαλήνη και ηρεμία.

«Πρέπει να φύγω, να πάω στην Αγγλία, να γυρίζω σε ένα δάσος και να μην κάνω τίποτα, γιατί όλη η ευτυχία και η δημιουργικότητα με έχουν κάνει να αισθάνομαι πολύ έντονα τη μαυρίλα. Αυτό που κάνει τη ζωή ωραία είναι τα προβλήματα, τα οποία δίνουν τη απαραίτητη ζωντάνια στο μυαλό του ανθρώπου» σημείωσε επίσης ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης, που χειροκροτήθηκε από τους αγαπημένους του φίλους, όταν αναρωτήθηκε αν χρειάζεται να συνεχίσει να μιλά.

Για το βιβλίο μίλησε ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Πάνος Λαζαράτος, ενώ αποσπάσματα διάβασαν ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Κιμούλης και η ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη. Για το βιβλίο μίλησαν και οι εκδότριες Αννα και Αναστασία Παπαδημητρίου. Δίπλα στον Νίκο ήταν η σύζυγός του Αννίτα Πάνια, αλλά και η Αννα Βίσση με την κόρη τους Σοφία. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν φίλοι του Νίκου, όπως ο Γιάννης Κακουλίδης, ο Γιάννης Δημαράς, ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος κ.ά.

Share |