Ο πρωθυπουργός στο Σινικό Τείχος

Το Σινικό Τείχος το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο, σε διαστάσεις, ανθρώπινο οικοδόμημα επισκέφθηκε η ελληνική αντιπροσωπεία προεξάρχοντος του πρωθυπουργού.
 
Ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζητούσε από τους ξεναγούς λεπτομέρειες για το μοναδικό αυτό μνημείο. Στην ενημέρωση του πρωθυπουργού συνέβαλε με τις γνώσεις του και ο βουλευτής Επικρατείας και σύμβουλός του, Χρύσανθος Λαζαρίδης.

Εκτός από τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, ο Αντώνης Σαμαράς συνοδευόταν από την υπουργό Τουρισμού, Ολγα Κεφαλογιάννη, τον υπουργό Ναυτιλίας, Κωστή Μουσουρούλη, καθώς και από τον σύμβουλό του Σταύρο Παπασταύρου.

Το Σινικό τείχος είναι μία σπάνια κινεζική οχύρωση, η οποία ξεκίνησε να κατασκευάζεται από το τέλος του 14ου αιώνα και ολοκληρώθηκε στις αρχές του 17ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της δυναστείας Μινγκ. Σκοπός ήταν να προστατευθεί η Κίνα από επιδρομές μογγολικών και τουρκικών φυλών. Σύμφωνα με πρόσφατη μέτρηση, το τείχος εκτείνεται σε μήκος 8.851,8 χλμ, κάτι που το καθιστά το μεγαλύτερο σε διαστάσεις ανθρώπινο οικοδόμημα, ενώ είναι οράτο ακόμη και από το διάστημα.

Real.gr

Share |