Ο Δήμος Βύρωνα στηρίζει τις ευπαθείς ομάδες

Ξεκίνησε η έκδοση της Κάρτας Κοινωνικής Συμπαράστασης από το Δήμο Βύρωνα, που υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΤΗΡΙΖΩ και του Τοπικού Συμφώνου Αλληλεγγύης, έχοντας ως κύριο στόχο να βοηθήσει τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, σε μια οικονομικά δύσκολη περίοδο.
 
Δικαιούχοι της Κάρτας είναι πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, συνταξιούχοι του ΟΓΑ, ΑμΕΑ, άποροι, άνεργοι και δικαιούχοι του ΕΚΑΣ, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο επωφελούνται προνομιακών τιμών και σημαντικών εκπτώσεων που ξεπερνούν το 10%, σε 200 περίπου επιχειρήσεις της πόλης, που δήλωσαν συμμετοχή στο πρόγραμμα. 
 
Παράλληλα με την Κάρτα Κοινωνικής Συμπαράστασης, ο Δήμος Βύρωνα παρουσίασε και τον ηλεκτρονικό οδηγό αγοράςbyron.dimotikiagora.gr, η δημιουργία και αξιοποίηση του οποίου συμβάλλει στην ενίσχυση της τοπικής εμπορικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας. Να σημειωθεί επίσης ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα δίνει τη δυνατότητα δημοσίευσης αγγελιών τόσο σε επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό όσο και σε όσους αναζητούν εργασία.  
 
 
Τρίτεκνη μητέρα και δικαιούχος του ΕΚΑΣ ήταν οι πρώτες που παρέλαβαν την Κάρτα Κοινωνικής Συμπαράστασης από το Δήμαρχο Βύρωνα Νίκο Χαρδαλιά.
Share |