Ο διάσημος διαγωνισμός των Chef στο Ναυπλιο!

Ένα από τα πιο αξιοσημείωτα γεγονότα του Μεσογειακού "Yacht Show" είναι ο διάσημος διαγωνισμός των Chef, στον οποίο η εμπειρία και η ικανότητα μερικών από τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας δοκιμάζονται από μια ομάδα κριτών με υψηλές προδιαγραφές και διεθνή αναγνώριση.

Μια επική μάχη αναμένεται μεταξύ των διαγωνιζομένων, στην οποία τα πιάτα έχουν εμπνευστεί από παραδοσιακές Μεσογειακές γεύσεις και αρώματα κι έχουν μετουσιωθεί σε πραγματικό έργο τέχνης. Ο διαγωνισμός αυτός αποτελεί έναν πολύ όμορφο τρόπο διαφήμισης της γαστρονομικής μοναδικότητας της Ελληνικής κουζίνας, της προσφοράς της στην παγκόσμια κουζίνα, καθώς και του υψηλού επιπέδου ταλέντου που βρίσκεται στις κουζίνες των έξοχα επανδρωμένων yacht των Ελληνικών θαλασσών.

Φέτος ο διαγωνισμός υπόσχεται να είναι πιο καυτός από ποτέ, με το πάθος για ευρηματικότητα να προκαλεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο για την πενταμελή κριτική επιτροπή, με επικεφαλής τους μέντορες της γαστρονομίας Έκτορα Μποτρίνι και Λευτέρη Λαζάρου. Η αποστολή τους να ονομάσουν τους νικητές σε κάθε κατηγορία αναμένεται δύσκολη καθώς το επίπεδο ταλέντου αυξάνεται χρόνο με το χρόνο. Για άλλη μια φορά στους σπόνσορες, το Domaine Skouras ένας από τους καλύτερους παραγωγούς Ελληνικών κρασιών, θα υποστηρίξει τη συναρπαστική αυτή πρόκληση των Chef, γεγονός που μας ευχαριστεί πολύ και για το οποίο είμαστε ευγνώμονες. Επίσης μαζί μας αυτό το χρόνο, στη λίστα στων χορηγών προστίθεται το βραβευμένο εστιατόριο 3SIXTY Grill Dining | Wine Bar.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού:

«Ωμοφαγικά πιάτα με βάση Ελληνικά προϊόντα»

Σύμφωνα με το θέμα του διαγωνισμού, οι Chef πρέπει να δημιουργήσουν πιάτα με ωμό φαγητό χρησιμοποιώντας μόνο Ελληνικά προϊόντα. Τα πιάτα δεν πρέπει να μαγειρευτούν σε θερμοκρασία άνω των 45-47 C°, ενώ κατά τη διάρκεια προετοιμασίας τους οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν την επιλογή να χρησιμοποιήσουν αφυγραντήρα τροφίμων. Τα πιάτα δεν χρειάζεται να σερβίρονται απαραιτήτως κρύα αφού μπορούν να ζεσταθούν σε μπεν-μαρί.

Θαλασσινά και κρέας όπως το σούσι ή το ταρτάρ μπορούν να πάρουν μέρος στις γαστρονομικές δημιουργίες, ενώ ο πλούτος της Ελληνικής παράδοσης και κουζίνας στα αλατισμένα και αποξηραμένα συστατικά μπορούν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης στη δημιουργία των πιάτων.

Το ωμό φαγητό αποτελεί μια κυρίαρχη τάση στον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη έχοντας ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, και φαίνεται να εμφανίζεται και στις δίαιτες του μέλλοντος, ενώ παράλληλα η Ελληνική παραγωγή και κουζίνα ανθίζουν και αναγνωρίζονται παγκοσμίως. Ο συνδυασμός των δύο σε ένα πιάτο σίγουρα θα παράγει εξαιρετικές δημιουργίες.

Η κριτική επιτροπή θα αποτελείται από 5 κριτές, ανάμεσα στους οποίους οι βραβευμένοι με Michelin Star Ettore Botrini και Lefteris Lazarou και ο συνιδιοκτήτης του 3SIXTY Περικλής Μπελίτσος.

To 3SIXTY ειναι ενα εστιατόριο όπου μπορεί κανείς να γευτεί τα καλυτέρα κρέατα από όλον τον κόσμο, όπως αυτά που εισάγει το περίφημο κρεοπωλείο του Στράτου Δρακούλη, σε ενα εξαίσιο νεοκλασικό κτίριο της παλαιάς πόλης του Ναυπλίου, συνοδεία κρασιών τοσο από επιλεγμένα τοπικά Πελοποννησιακά οινοποιεία όσο και από διάσημα κτήματα της Βόρειας Ελλάδας σε magnum φιάλες.

Εδώ θα γευτείτε μοναδικά κρέατα από φάρμες-διασημότητες όπως η Αμερικανική Creekstone και η Αυστραλέζικη Rangers Valley αυτούσια, ζουμερά, όσο πρέπει ψημένα στο φούρνο Josper, σε αγαπημένες κοπές όπως η Picanha και το Rib-Eye με τη συνοδεία πουρέ από μωβ πατάτες Περού και ακανόνιστων ζυμαρικών στο χέρι ζεματισμένων με βούτυρο και ξινομυζήθρα, ή σε all time classic εκτελέσεις όπως το περίφημο Steak Tartare και χαρακτηριστικές κοπές όπως το τεράστιο Tomahawk steak.

To 3SIXTY έχει χαράξει μια σταθερή πορεία ποιότητας από την πρώτη μέρα που άνοιξε εδώ και 5 χρόνια, και έρχεται τώρα να ανανεώσει το συμβόλαιο αγάπης και εμπιστοσύνης που το συνδέει με τους πελάτες του, προσφέροντας στους τακτικούς Ναυπλιείς άλλα και στους πιστούς ανά τον κόσμο θαμώνες του μια πρώτη ύλη παγκόσμιας κλάσης, στις καλύτερες τιμές που θα βρείτε εντός και εκτός Αθηνών.

Share |