Ο "Αττίκ" στο Θέατρο Ποταμίτης!

Ο Αττίκ (Κλέων Τριανταφύλλου) ήταν ίσως ο σημαντικότερος προπολεμικός συνθέτης ελαφρού τραγουδιού στην Ελλάδα και αυτός που έδωσε καλύτερα από τον καθένα το στίγμα της εποχής του μεσοπολέμου. Μια Ελλάδα που ομονοεί σ' ένα πρωτότυπο θέατρο, την περίφημη Μάντρα.
Ο Αττίκ, μια προσωπικότητα, πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του, ερωτεύθηκε, ρίσκαρε, δημιούργησε και τραγούδησε τα συναισθήματά του, τις χαρές του και τους έρωτές του, καλώντας όλη την Αθήνα της εποχής του σ' ένα ατέλειωτο μεθύσι κεφιού, ευγένειας και φινέτσας!

Στην παράσταση, μαζί με τον Αττίκ ζωντανεύουν σημαντικοί καλλιτέχνες που αναδείχθηκαν πλάι του, αλλά και οι τρεις γυναίκες που χάραξαν τη ζωή του. Τέλος, ίσως η σημαντικότερη απ' όλες, αυτή που «χωρίς εκείνη το μυαλό του αργούσε» η μητέρα του.

Η παράσταση με μυρωδιές μιας άλλης εποχής από γιασεμιά, παπαρούνες, γιούλια και βιόλες έρχεται να θυμίσει στους θεατές ασπρόμαυρες αναμνήσεις και χρωματιστά όνειρα. Τα τραγούδια και η ζωή του Αττίκ μπλέκονται σε μια ιδιόμορφη θεατρική φόρμα με τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του κι ερμηνεύονται από έναν ονειρικό θίασο, με αφορμή τη συνομιλία - εξομολόγησή του σ' ένα νεαρό σκηνοθέτη που του χάρισε με την κλακέτα του τα τελευταία του φώτα και χειροκροτήματα!

Η παράσταση Φώτα - Κλακέτα - Χειροκροτήματα σε κείμενο Άγγελου Ανδρεόπουλου, που ανέβηκε στις 6 Μαΐου 2011 στη Νέα Σκηνή του θεάτρου Αθήναιον και για λίγες παραστάσεις σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακόπουλου, ταξίδεψε στην Αθήνα και στο θέατρο Δημήτρης Ποταμίτης για λίγες παραστάσεις ακόμα.

Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι:
Νίκος Μπράβος
Τίνα Λεωνορά
Χριστίνα Δαλαμάγκα και άλλοι.

 

Θέατρο Ποταμίτης Ιλισίων 21 & Κερασούντος,
στάση μετρό Μέγαρο Μουσικής,
Ιλίσια
τηλ.: 211 7055107
τηλ.: 215 5001300

Share |