Νέες αυξήσεις-φωτιά μέσω Φ.Π.Α.

Πιο ακριβά ρούχα, παπούτσια, αλλά και νερό και ρεύμα θα πληρώνει ο Έλληνας όπως φαίνεται από το Μνημόνιο νούμερο 3 που υπέγραψε η Κυβέρνηση.

Για τη νέα αύξηση του Φ.Π.Α. μπορεί να πήραμε... αναστολή, αλλά αυτή δεν θα διαρκέσει για περισσότερο από ένα χρόνο. Κατ' επιταγή της Τρόικας δεν θα μείνουν παρά ελάχιστα προϊόντα στον λεγόμενο μειωμένο συντελεστή που έχει πάει στο 13%.

Η πλειοψηφία αυτών, δηλαδή, γαλακτοκομικά, ρούχα, παπούτσια, τέλη ΔΕΚΟ κλπ θα πάει στον ακριβό συντελεστή από το 13% στο 23%.

Αυτό σημαίνει ότι όσα προϊόντα είναι στον υποσημειωμένο Φ.Π.Α. θα συμπαρασυρθούν και αυτά προς τα πάνω (το σημερινό 6,5% προκύπτει από το μισό του 13%). Την ίδια ώρα όλα δείχνουν ότι θα καταργηθεί και το ειδικό καθεστώς που έχουν τα νησιά με μειωμένο Φ.Π.Α.

Όλα αυτά μαζί με μια σειρά από καταργήσεις σε φοροαπαλλαγές, αναμένεται το 2012 να συρρικνώσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα όλων από τι στιγμή που οι μισθοί θα έχουν φτάσει στο ναδίρ και μέσω Φ.Π.Α. θα ρίχνουμε το 1/3ο της αξίας κάθε προϊόντος στη μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού...
newsit
 

Share |