Νέα πρόγνωση για την κακοκαιρία Αντίνοος: Στο «μάτι» των φαινομένων και η Χαλκιδική [χάρτες & βίντεο]

Λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση των νέων χαρτών για την κακοκαιρία Αντίνοος από την ΕΜΥ, η υπηρεσία Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε τα δικά της στοιχεία, τα οποία φανερώνουν «επέκταση και σημαντική ενίσχυση των φαινομένων της κακοκαιρίας Αντίνοος». Μεταξύ άλλων, αναμένονται βροχές, καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και -κατά τόπους- χαλαζοπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι εν όψει των καταιγίδων -ακόμη και χαλαζοπτώσεων- που αναμένονται, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε έναν οδηγό με 7 συμβουλές αυτοπροστασίας.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η ένταση των φαινομένων της κακοκαιρίας αναμένεται από σήμερα, Τρίτη, το μεσημέρι. Η ενίσχυση των φαινομένων, όπως παρατηρεί το Meteo, «οφείλεται στο βαρομετρικό χαμηλό που το πρωί της Τρίτης 16/07 βρίσκεται στην περιοχή της Ιταλίας και από το απόγευμα θα πλησιάσει τη χώρα μας κινούμενο νοτιοανατολικά προς τη Θάλασσα των Κυθήρων.

Το βίντεο του Meteo για τα σημεία όπου αναμένονται βροχές ή και χαλάζι: 

Η κακοκαιρία Αντίνοος, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του Meteo, θα επηρεάσει και τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, στη συμπρωτεύουσα αναμένονται καταιγίδες καθ’ όλη τη διάρκεια της Τρίτης.

Ο χάρτης του meteoalarm για την κακοκαιρία Αντίνοος, σήμερα, Τρίτη:

Την ίδια στιγμή, η πρόγνωση για την Αττική αναφέρει βροχές με μικρή πιθανότητα για καταιγίδες από το απόγευμα της Τρίτης έως τις πρώτες ώρες της Τετάρτης. Από το μεσημέρι της Τετάρτης 17/07 κι έπειτα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν λίγες μόνο βροχές στα νότια ηπειρωτικά και την Κρήτη.
 

Share |