Νέα διαδικασία Jailbreak για το iPhone

Τελικά, τα πράγματα με το Jailbreak των συσκευών iPhone της Apple, εξελίχτηκαν πιο γρήγορα και πιο εύκολα απ’ ό,τι περιμέναμε.

Όχι μόνο έγινε πιο εύκολη η διαδικασία για το jailbreak (θα πούμε περισσότερα παρακάτω γι’ αυτό), αλλά πλέον θεωρείται και επισήμως απολύτως νόμιμη διαδικασία, αφού πήρε την έγκριση της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσο (βλ. και παλαιότερο σχετικό άρθρο από την ιστοσελίδα μας).
Όσον αφορά την καθεαυτή διαδικασία του jailbreak, πλέον όλα γίνονται από τη συσκευή χωρίς να είσαι καλωδιωμένος σε κάποιο PC.
 
Συγκεκριμένα το jailbreak ή αλλιώς ξεκλείδωμα του iPhone βασίζεται στην εκτέλεση μόνο των παρακάτω δύο ενεργειών:
(α) Από το Safari Browser του iPhone συνδεθείτε στο site www.jailbreakme.com
(β) Εκτελέστε την οδηγία που αναφέρει, “slide to jailbreak”, σαν να ανοίγετε το κινητό σας, για να κάνετε π.χ. μια κλήση (βλ. εικόνα παραπάνω).
Τα υπόλοιπα αφήστε τα στο πρόγραμμα.
 
Μετά την ολοκλήρωση του jailbreak, θα εγκατασταθεί στο κινητό σας το εικονίδιο της Cydia, απ’ όπου μπορείτε να εκτελέσετε τα ίδια βήματα, όπως ακριβώς και στην προηγούμενη διαδικασία jailbreak που σας είχαμε περιγράψει πριν ενάμιση μήνα περίπου, πάλι μέσα από αυτή την στήλη.
Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε, είναι να μην αναβαθμίσετε τη συσκευή του iPhone σας, πέρα από την έκδοση 4.0.1, με δεδομένο ότι είναι η τελευταία έκδοση firmware που υποστηρίζει το JailbreakMe.

Καλά ξεκλειδώματα…

Share |