Μπελάδες για τη Shakira: Κινδυνεύει με φυλάκιση για φοροδιαφυγή

Δύσκολες στιγμές για την Shakira καθώς σύμφωνα με διεθνή δημοσιεύματα κατηγορείται για αρκετά μεγάλη υπόθεση φοροδιαφυγής, ενώ το ενδεχόμενο φυλάκισης είναι ορατό.

Οι ισπανικές φοροεισπρακτικές αρχές έχουν ζητήσει από εισαγγελείς να ερευνήσουν τις οικονομικές συναλλαγές της 40χρονης Κολομβιανής σταρ από το 2011 έως και το 2014. Αφορμή στάθηκαν ισχυρισμοί πως δεν έχει πληρώσει τους απαραίτητους φόρους για το διάστημα αυτό, κατά το οποίο η Shakira έμενε στην Ισπανία και τη Βαρκελώνη.

Η Οικονομική Υπηρεσία της Ισπανίας υποστηρίζει ότι η τραγουδίστρια ζούσε στην χώρα εκείνο το χρονικό διάστημα και για το λόγο αυτό θα έπρεπε να καταβάλει τους φόρους που αναλογούν στο ισπανικό κράτος, παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα χρήματα είχε κερδίσει από τις συναυλίες στο εξωτερικό.

Η pop star έγινε πλήρως φορολογούμενος πολίτης της Ισπανίας το 2015. Πηγή από το περιβάλλον της μίλησε στην εφημερίδα La Vanguardia και επεσήμανε πως υπήρξε πάντα συνεπής, ενώ είναι έτοιμη να συμμορφωθεί με τις «οικονομικές συνέπειες» αυτών που θεωρούνται ως μία απλή διαφορά στα κριτήρια αξιολόγησης.

peoplegreece

Share |