«Το μόνο που θέλουμε είναι λίγος “αέρας να ανασάνουμε”»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θέλει από τους διεθνείς δανειστές να δώσουν περισσότερο χρόνο στη χώρα του, για να ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ζητήσει οι πιστωτές, ως προϋπόθεση για την οικονομική ενίσχυση, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Βild».

Ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θα συναντηθεί σήμερα Τετάρτη με τον επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιουνγκέρ και αργότερα μέσα στην εβδομάδα με το Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάπτυξη.

«Το μόνο που θέλουμε είναι λίγος “αέρας να ανασάνουμε” για να τρέξει η οικονομία και να αυξηθούν τα κρατικά έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει αυτόματα περισσότερα χρήματα», είπε στην γερμανική εφημερίδα «Βild» που κυκλοφορεί σήμερα, Τετάρτη.

«Η δραχμή θα ήταν καταστροφή για εμάς» προσθέτει ο πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι αν η Ελλάδα επέστρεφε στο εθνικό νόμισμα η ανεργία θα έφτανε το 40%, περισσότερα χρόνια ύφεσης, κοινωνικής και θεσμικής αναταραχής. Ο κ. Σαμαράς σημειώνει επίσης ότι οι Έλληνες έχουν ήδη κάνει πολλές θυσίες, αλλά και πρόοδο στην προώθηση μεταρρυθμίσεων και αλλαγών.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share |