Μια παράσταση αφιερωμένη στον Αττίκ!

Μια παράσταση αφιερωμένη στον Αττίκ. Ο Αττίκ (Κλέων Τριανταφύλλου) ήταν ίσως ο σημαντικότερος προπολεμικός συνθέτης ελαφρού τραγουδιού στην Ελλάδα και αυτός που έδωσε καλλίτερα από τον καθένα το στίγμα της εποχής τού μεσοπολέμου.Μια Ελλάδα που ομονοεί σε ένα πρωτότυπο θέατρο, τη περίφημη Μάντρα. Ο Αττίκ, μια προσωπικότητα πολλά χρόνια μπροστά από την εποχή του, ερωτεύθηκε, ρίσκαρε, δημιούργησε και τραγούδησε τα συναισθήματά του, τις χαρές του και τους έρωτές του καλώντας όλη την Αθήνα της εποχής του σ’ ένα ατέλειωτο μεθύσι κεφιού, ευγένειας και φινέτσας. Στη παράσταση μαζί με τον Αττίκ ζωντανεύουν σημαντικοί καλλιτέχνες που αναδείχθηκαν πλάι του, αλλά και οι τρεις γυναίκες που χάραξαν τη ζωή του.

Τέλος ίσως η σημαντικότερη απ’ όλες, αυτή που «χωρίς εκείνη το μυαλό του αργούσε» η μητέρα του. Η παράσταση με μυρωδιές μιας άλλης εποχής από γιασεμιά, παπαρούνες, γιούλια και βιόλες έρχεται να θυμίσει στους θεατές ασπρόμαυρες αναμνήσεις και χρωματιστά όνειρα. Τα τραγούδια και η ζωή τού Αττίκ μπλέκονται σε μια ιδιόμορφη θεατρική φόρμα με τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής του κι ερμηνεύονται από έναν ονειρικό θίασο με αφορμή τη συνομιλία - εξομολόγησή του σ’ ένα νεαρό σκηνοθέτη που του χάρισε με τη ΚΛΑΚΕΤΑ του τα τελευταία του ΦΩΤΑ και ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ.

Η παράσταση ΦΩΤΑ, ΚΛΑΚΕΤΑ, ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑΤΑ σε κείμενο Άγγελου Ανδρεόπουλου ανεβαίνει στις 6 Μαΐου στη Νέα Σκηνή του θεάτρου Αθήναιον και για λίγες παραστάσεις σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Λιακοπούλου. Στα τέλη Μαΐου θα ταξιδέψει στην Αθήνα και το θέατρο Δημήτρης Ποταμίτης. Τους βασικούς ρόλους ερμηνεύουν οι Νίκος Μπράβος, Τίνα Λεωνορά, Χριστίνα Δαλαμάγκα και άλλοι.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:

6, 7, 8, 13,14,15, 20,21 και 22 Μαΐου στις 21:30. Στις 7, 14, και 21 Μαΐου και

απογευματινές στις 19:00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ : 17€

Share |