Μια μερίδα από αυτά τα 2 λαχανικά καθημερινά, βοηθά στην πρόληψη της άνοιας!

Η απώλεια της μνήμης ή των γνωσιακών λειτουργιών είναι ένας από τους μεγαλύτερους φόβους των ανθρώπων καθώς μεγαλώνουν σύμφωνα με τους ερευνητές. 

Και απ' ότι δείχνει μια νέα πρόσφατη αμερικανική μελέτη η διατροφή αναδεικνύεται σε σημαντικό «όπλο» ενάντια στην άνοια, αφού σύμφωνα με αυτήν επιλέγοντας καθημερινά υγιεινές και θρεπτικές τροφές είναι δυνατό να επιβραδυνθεί η γήρανση του εγκεφάλου κατά 11 χρόνια. 

Οπως σημειώνουν οι ερευνητές η αύξηση της κατανάλωσης συγκεκριμένων λαχανικών μπορεί να είναι μια απλή, προσιτή και μη επεμβατική μέθοδος πιθανής προστασίας του εγκεφάλου από τη νόσο Alzheimer και την άνοια.

Η ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Ρας στο Σικάγο παρατήρησε ότι οι άνθρωποι που τρώνε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα αυτά τα δύο λαχανικά έχουν χαμηλότερα ποσοστά μείωσης της μνήμης και των δεξιοτητήτων του μυαλού, σε σύγκριση με εκείνους που σπάνια τρώνε αυτά τα είδη λαχανικών.

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα λαχανικά που κρατάνε τις νοητικές ικανότητες σε εγρήγορση και βοηθούν τη μνήμη είναι το μαρούλι, το σπανάκι και το κέιλ. 

Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές παρακολούθησαν 960 άντρες και γυναίκες ηλικίας 58 έως 99 ετών, οι οποίοι συμπλήρωσαν αναλυτικά διατροφικά ερωτηματολόγια και επίσης υποβλήθηκαν σε ειδικά τεστ αξιολόγησης της μνήμης και άλλων αντίστοιχων νοητικών παραμέτρων για διάστημα πέντε ετών κατά μέσο όρο.

Κατά την έναρξη της μελέτης κανένας από τους συμμετέχοντες δεν εμφάνιζε σημάδια άνοιας.

Οι ερευνητές παρατήρησαν μια στατιστικά σημαντική μείωση στην έκπτωση των γνωσιακών λειτουργιών για τους συμμετέχοντες που κατανάλωναν περισσότερα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. 

Ανθρωποι που κατανάλωναν 1-2 μερίδες την ημέρα είχαν τις γνωσιακές λειτουργίες ενός ατόμου 11 χρόνια νεότερου σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωναν καμία μερίδα. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση πράσινων φυλλωδών λαχανικών και άλλων τροφίμων που είναι πλούσια σε βιταμίνη Κ, φυλλικό οξύ, λουτείνη και β-καροτένιο μπορεί να βοηθήσει να διατηρήσουμε τον εγκέφαλο υγιή. 

«Η προσθήκη μιας μερίδας πράσινων λαχανικών στη διατροφή ημερησίως είναι ένας απλός τρόπος να ενισχύει κανείς την εγκεφαλική του υγεία» σχολιάζει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Δρ Μάρθα Κλερ Μόρρις.

Πηγή: bovary.gr

Η Φρουτεμπορική ΜΥΛΩΝΑΣ λειτουργεί από το 1955 από τον ιδρυτή Γρηγόριο Μυλωνά μέχρι και σήμερα.

Ο Θύμιος Μυλωνάς  γιός του ιδρυτή, είναι ένας επιχειρηματίας με όραμα και κάθε καινούριο μαγαζί που δημιουργεί είναι ένα ακόμα στολίδι για τα φρούτα και λαχανικά. Το νέο του απόκτημα στην Γλυφάδα, από την πρώτη επίσκεψη σας μπορείτε να διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι,την πληρότητα σε αρμονία με την ποιότητα.

Η τρίτη γενιά της οικογένειας ΜΥΛΩΝΑ με περισσότερες σπουδές, νέες ιδέες και διάθεση για δουλειά συνεχίζει με το δικό της ζήλο, να επιλέγει τα καλύτερα προϊόντα και βρίσκοντας τους καλύτερους παραγωγούς από όλη την Ελλάδα.

Να τονιστεί ότι τα καταστήματα ΘΥΜΙΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ αποτελούν την πρώτη και μεγαλύτερη αλυσίδα οπωροπωλείων στην Ελλάδα. 

Βρείτε τα  εδώ:

ΒΟΥΛΑ Λ. ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ 185
Π. ΦΑΛΗΡΟ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ 99
ΝΕΑ ΦΙΛΟΘΕΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΠΑΚΟΥ 47
ΙΛΙΟΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ 32
ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ Λ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 399
ΑΧΑΡΝΑΙ Λ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 93
ΓΛΥΦΑΔΑ Λ. ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 51
Π. ΦΑΛΗΡΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ 62
ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ ΓΟΥΝΑΡΗ 170
ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 161
ΑΓΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ Λ. ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ 19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share |