Μια μαγευτική βραδιά από τη Νομαρχία Πειραιά

Μια μαγευτική  βραδιά υποσχέθηκε η Νομαρχία Πειραιά στους πολίτες και επισκέπτες του μεγάλου λιμανιού και το τήρησε με το παραπάνω.

 

Όσοι  παρευρέθηκαν, και ήταν πάρα πολλοί, στη χθεσινή συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου, στον πλατεία Κοραή του Πειραιά, απήλαυσαν ένα ονειρικό μουσικό ταξίδι.

Από την πρώτη στιγμή που τα φώτα έσβησαν και ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης εμφανίστηκε συστήνοντας τους εκπληκτικούς μουσικούς του, μέχρι το τελευταίο λεπτό της συναυλίας, όλη η σκηνή ένα… καράβι θετικής ενέργειας, ροκ αδρεναλίνης, ποιητικής μυσταγωγίας.

Σ’ αυτό το ταξίδι δεν θα μπορούσαν να λείπουν ο Χρήστος Θηβαίος που έχει ταυτιστεί με σημαντικές δημιουργικές στιγμές του Θάνου Μικρούτσικου και ο Γιάννης Κούτρας, ο πρώτος ερμηνευτής του ιστορικού έργου «Σταυρός του Νότου» του Νίκου Καββαδία (που φέτος γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από τη γέννηση του).

Και οι δύο καλλιτέχνες απίστευτα εκφραστικοί, με διάθεση ροκ όσο ποτέ, απογείωσαν το κοινό που επί δύο γεμάτες ώρες δεν σταμάτησε να τραγουδά μαζί τους.

Όσο για τον Θάνο Μικρούτσικο, όπως πάντα, ανέπνεε κάθε λέξη και νότα του πιάνου του, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα πραγματικά μαγευτική!

Το θερμό χειροκρότημα δεν έσβησε σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης και εμείς το συνεχίζουμε για την Νομαρχία Πειραιά που σε μια εποχή πολιτιστικής κρίσης, επιμένει να επενδύσει στον πολιτισμό της ποιότητας, στον πολιτισμό που δεν ζητά αντίτιμο για τη συμμετοχή παρά μόνο τη διάθεση για αυθεντική ψυχαγωγία.

Share |