Μία βόλτα στη... Βαρκελώνη!

Η Βαρκελώνη είναι η δεύτερη πιο μεγάλη πόλη στην Ισπανία, πρωτεύουσα της Καταλονίας (με 4.000.000 κατοίκους σε πληθυσμό), έχει προνομιακή θέση στη νοτιοανατολική ακτή της Ιβηρικής Χερσονήσου και στα παράλια της Μεσογείου.

Η Βαρκελώνη δεν είναι απλά μια πόλη, είναι μία πόλη με ψυχή αιώνων, μια ψυχή που έχει διαμορφωθεί από την πλούσια ιστορία και την παράδοση. Αλλά η Βαρκελώνη παραμένει μία από τις πιο «φρέσκες» πόλεις στην Ευρώπη με πολιτισμικές εκδηλώσεις, παρουσιάσεις και κονσέρτα σε ανοιχτούς χώρους και την αύρα της πόλης που βρίσκεται διαρκώς σε κίνηση.

Είναι μία πόλη για όσους είναι νέοι στην καρδιά, ικανοποιεί όλα τα γούστα με τα μουσεία της, την αρχιτεκτονική, τα μοδάτα μπαρ δίπλα στη θάλασσα, τα ψώνια, τις γκαλερί τέχνης κ.α.

Αν και η Μαδρίτη είναι η πρωτεύουσα της Ισπανίας, η Βαρκελώνη είναι η αδιαφιλονίκητη πολιτιστική πρωτεύουσα και συνήθως είναι η πρώτη που φιλοξενεί επίσημες πρεμιέρες, μεγάλα γεγονότα και φαντασμαγορικές εκδηλώσεις.

Εν συντομία, η Βαρκελώνη είναι μία πόλη που έχει τα πάντα σε αφθονία αλλά ακόμα έχει πάντα κάτι καινούργιο να προσφέρει σε κάθε επίσκεψη.

LINK ΕΚΔΡΟΜΗΣ

http://nereusholidays.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=406:4-----&catid=38:2009-11-10-19-59-31&Itemid=96

 

Share |