Μετά τον καύσωνα τα μποφόρ!

Δύσκολη και η σημερινή ημέρα καθώς η θερμοκρασία διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, από το απόγευμα αναμένεται αισθητή πτώση στα δυτικά και βόρεια και σταδιακή επικράτηση πολύ ισχυρών βοριάδων. Το απόγευμα θα εκδηλωθούν καταιγίδες στα βορειοανατολικά της χώρας.

Ειδικότερα, στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί 25 έως 41 βαθμούς Κελσίου. Στις παραθαλάσσιες περιοχές θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα βόρειοι βορειοανατολικοί με τάση ενίσχυσης κυρίως στα ανατολικά.

Τοπικές καταιγίδες στα ορεινά αναμένονται μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς Κελσίου ενώ από το απόγευμα αναμένεται αισθητή πτώση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Γρήγορα θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι οι οποίοι βαθμιαία θα ενισχυθούν και μέχρι το βράδυ θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη 

Καιρός: αρχικά αίθριος. Βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και στα ορεινά των υπολοίπων περιοχών. Άνεμοι: αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ. Γρήγορα θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι οι οποίοι βαθμιαία θα ενισχυθούν και μέχρι το βραδύ θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 23 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το απόγευμα σε αισθητή πτώση.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις στα βορειοδυτικά και στα υπόλοιπα ορεινά. Άνεμοι: αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Πολύ γρήγορα θα ενισχυθούν και από το απόγευμα στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Από το απόγευμα σε αισθητή πτώση.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: αίθριος. Τοπικές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά. Άνεμοι: αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ αλλά βαθμιαία θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί και θα ενισχυθούν κυρίως στα βόρεια οπού το βράδυ θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 25 έως 40 και πιθανώς κατά τόπους 41 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αίθριος. Άνεμοι: αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ αλλά από το απόγευμα θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι στα βόρεια. Άνεμοι: στα βόρεια αρχικά ασθενείς μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι θα επικρατήσουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Τη νύχτα θα ενισχυθούν και θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Από το βραδύ σε αισθητή πτώση στα βόρεια.

Η πρόγνωση των μετεωρολόγων για τις επόμενες ημέρες

Αισθητή πτώση θα σημειώσει αύριο (28/8) η θερμοκρασία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση στα δυτικά και βόρεια.

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τετάρτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά και βόρεια 3 με 5 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση, και στα υπόλοιπα 5 με 7 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Καλές θα είναι οι καιρικές συνθήκες και το επόμενο τριήμερο με την θερμοκρασία ωστόσο να σημειώνει μικρή άνοδο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά μεταβλητοί 3 τοπικά 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και την πέμπτη στο νότιο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Real.gr

Share |