Μέρκελ: Περιμένουμε την έκθεση της τρόικας-Σαμαράς: Ζητάμε αναπνοές

Η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση «θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να ξεπεράσει τις δυσκολίες». Η Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι η Γερμανία θέλει να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη παρά τα προβλήματα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Η καγκελάριος στις δηλώσεις της μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αντώνη Σαμαρά τόνισε ότι «συζητήσαμε όλα τα βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν αλλά σε κάθε βήμα περιμένουμε και συγκριμένο αποτέλεσμα».

«Περιμένουμε από την Ελλάδα ότι θα υλοποιήσει όσα μας έχει υποσχεθεί» τόνισε η κ. Μέρκελ.

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός έστειλε τρία μηνύματα:

«- Θα φέρουμε αποτελέσματα
- Αυτήν τη στιγμή εξαλείφουμε ταυτόχρονα δύο ελλείμματα: το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και το έλλειμμα αξιοπιστίας της χώρας μας.
- Η ανάκαμψη της οικονομίας είναι κρίσιμης σημασίας για να πετύχουμε τους στόχους σύντομα, εκπληρώνοντας τις υποχρεώσεις μας στο ακέραιο» υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας με νόημα «είμαστε υπερήφανος λαός και δεν μας αρέσει να εξαρτώμαστε από δανεικά. Θέλουμε να σταθούμε στα πόδια μας και να βγούμε από την κρίση το ταχύτερο. Θα τα καταφέρουμε».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η έκθεση της τρόικας θα σηματοδοτεί ότι η νέα κυβέρνηση θα φέρει αποτελέσματα». Στο ερώτημα αν συζητήθηκε το θέμα της επιμήκυνσης ο Α. Σαμαράς απάντησε: «Δεν ζητάμε άλλα χρήματα, αλλά ζητάμε αναπνοές. Αναπνοές σ’ ένα μεγάλο μακροβούτι που κάνουμε για να φθάσουμε στον στόχο μας».
www.real.gr

Share |