Το μεγάλο λάθος που κάνεις όταν πίνεις νερό

Το βράδυ το σώμα σου αφυδατώνεται, γι' αυτό συχνά ξυπνάς διψασμένη. Ποιο είναι όμως το λάθος που κάνεις; Το ότι πίνεις νερό από το μπουκάλι που έχεις στο κομοδίνο σου, πιθανότατα από το προηγούμενο βράδυ.

Ίσως ξέρεις ήδη ότι το να πίνεις νερό από ένα μπουκάλι που έχει μείνει ανοιχτό, δεν είναι και ό,τι πιο υγιεινό: η σκόνη, τα υπολείμματα, αλλά και κάποιο έντομο που μπορεί να πέσει μέσα στο ποτήρι, κάνουν το νερό ανθυγιεινό. Ακόμα κι ένα κλειστό μπουκάλι όμως, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο νερό που εμπεριέχεται, αφού όταν το βάζουμε στο στόμα μας, όλα τα βακτήρια που έχει το σάλιο μας καταλήγουν στο νερό και μπορούν να δημιουργήσουν μόλυνση.

Αν το αφήσεις να εκκολαφθεί για ώρες, και μετά πιεις, μπορεί να αρρωστήσεις εφόσον επιτρέπεις στα βακτήρια να ξαναμπούν στον οργανισμό σου. Άπαξ και ακουμπήσεις τα χείλη σου στο μπουκάλι, καλό θα ήταν να καταναλώσεις το περιεχόμενό του και να το πετάξεις.

Βέβαια, εφόσον τα βακτήρια είναι δικά σου, είναι λίγες οι πιθανότητες να αρρωστήσεις, ενώ δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που όντως πίνουν από ξαναχρησιμοποιημένα μπουκάλια ή νερό που έχει μείνει πολλές ώρες άθικτο και δεν παθαίνουν και τίποτα.

Προφανώς και δεν είναι κανόνας ότι αν πιεις το χτεσινό νερό θα αρρωστήσεις, αλλά καλό θα ήταν να μην το κάνεις. Όπως επίσης και να μην μοιράζεσαι το μπουκάλι σου με άλλους, ή να μην το αφήνεις σε μέρη όπως το αμάξι σου όπου μπορεί να ζεσταθεί και να αναπτύξει βακτήρια.

Πηγή: ladylike.gr


Η τιμή του φίλτρου νερού Olympus είναι άκρως δελεαστική και τα οφέλη του να πίνει κανείς... Ολύμπιο - κρυστάλλινο νερό αδιαμφισβήτητα! Αρκετοί ωστόσο νομίζουν ότι είναι δύσκολο να το τοποθετήσεις στον πάγκο! Ε λοιπόν κι αυτός ο μύθος καταρρίπτεται με το παρακάτω αποκαλυπτικό βίντεο...


Φίλτρο νερού OLYMPUS άνω πάγκου
68,00 €–108,00 €

Διπλό φίλτρο νερού OLYMPUS άνω πάγκου
125,00 €–165,00 €

τριπλό φίλτρο νερού OLYMPUS άνω πάγκου
175,00 €–215,00 €

φίλτρο νερού OLYMPUS κάτω πάγκου
105,00 €–145,00 €

ΦΙΛΤΡΟ ΝΕΡΟΥ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ ΟΣΜΩΣΗΣ (R.O)
680,00 € 270,00 €

φίλτρο νερού βρύσης OLYMPUS
45,00 €

 

Share |