Με επεισόδια και χημικά έληξε η κατάληψη των σχολικών φυλάκων! (video)

Με επέμβαση των ΜΑΤ, χρήση χημικών και επεισόδια μικρής έκτασης έλαβε τέλος η κατάληψη των σχολικών φυλάκων στο υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης.

Λίγο πριν από τις 07:30 το πρωί της Δευτέρας οι δυνάμεις της αστυνομίας απομάκρυναν τους απεργούς οι οποίοι ακολούθως κατέλαβαν τη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, που είναι κλειστή από το Σύνταγμα μέχρι το Χίλτον.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τρεις από τους σχολικούς φύλακες, ένας άνδρας και δύο γυναίκες, που έλαβαν μέρος στην κινητοποίηση αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της χρήσης χημικών, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.

Οπως έγινε γνωστό, στις 09:30 ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία των σχολικών φυλάκων.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ, οι σχολικοί φύλακες προχώρησαν σε κατάληψη της εισόδου του υπουργείου λίγο μετά τις έξι το πρωί. Οι υπάλληλοι του υπουργείου αιφνιδιάστηκαν, ενώ στο χώρο συγκεντρώθηκαν από την πρώτη στιγμή ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Real.gr

Share |