Μαθήματα ανθρωπιάς από τον Master Chef Λευτέρη Λαζάρου!

O Λευτέρης Λαζάρου Χωρίς να ξεχνά ποτέ από πού ξεκίνησε, γνωρίζοντας και ο ίδιος πολύ καλά τι θα πει φτώχεια και ανέχεια, δυο με τρεις φορές την εβδομάδα, αφού κλείσει το εστιατόριό του πηγαίνει σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας, όπου απόκληροι της ζωής ψάχνουν να βρουν ένα καταφύγιο και τους μοιράζει φαγητό.

«Δε θεωρώ ότι κάνω κάτι ιδιαίτερο, απλώς ένα πιάτο φαΐ για μερικούς συνανθρώπους μας φτιάχνω. Δε θέλω να πάρει έκταση και ο λόγος είναι επειδή δε θέλω να… τρομάξω αυτούς τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη ένα πιάτο φαγητό», είπε ο βραβευμένος σέφ στην Espresso.

Μάλιστα ο ίδιος δεν αποκάλυψε και τα σημεία, όπου πάει και διανέμει το φαγητό. «Δεν έχει σημασία το πού. Το σημείο είναι διαφορετικό κάθε φορά. Άλλωστε δε θα ήθελα να δω κάμερες και φωτογράφους εκεί να απαθανατίζουν τις στιγμές», τόνισε. Ο Λευτέρης Λαζάρου δε συνεργάζεται με συγκεκριμένους φορείς. Ότι κάνει, το κάνει με δική του πρωτοβουλία. Μοιράζει μόνος του το φαγητό, φροντίζει για τη σωστή θερμοκρασία, να διατηρείται το φαγητό σε καλή κατάσταση και προσπαθεί να κάθεται μαζί με τους ανθρώπους αυτούς για να είναι σίγουρος ότι θα το φάνε και δε θα μείνει εκτεθειμένο εκτός ψυγείου με αποτέλεσμα να τους προκαλέσει πρόβλημα. Ο γνωστός μάγειρας δηλώνει μάλιστα ότι δεν θα είχε πρόβλημα να μαγειρεύει πιο συχνά για ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. «Δε θα είχα πρόβλημα να μαγειρεύω πιο συχνά, κάποιες Κυριακές, σε ξενώνες. Θα κουβαλούσα και τα υλικά μου, είναι κάτι που συνηθίζεται στην Αμερική και την Αυστραλία, χρειάζεται απλώς μεθόδευση. Αν μου το πρότειναν ή το πρότειναν σε κάποιους συναδέλφους μου, σίγουρα θα το κάναμε μετά χαράς», είπε.

Share |