Tο markos.tv στο Μπουένος Αιρες!

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά … και σου δίνει την εντύπωση ότι η τραγωδία της χώρας εξελίχθηκε σε ευκαιρία για τον τουρίστα, και σταδιακά σε μια πολύ βελτιωμένη οικονομία για τη λαμπερή πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Αιρες. Μέχρι την κρίση του πέσο το Δεκέμβριο του 2001, το Μπουένος Άιρες, θεωρείτο ως πιο ακριβή πόλη της Λατινικής Αμερικής, με τις τιμές για μερικά ξενοδοχεία και εστιατόρια να συναγωνίζονται αυτά της Νέας Υόρκης και του Παρισιού. Τώρα που η ισοτιμία του πέσο , έχει μειωθεί στο ένα τέταρτο της αξίας του ευρώ , τουρίστες από όλο τον κόσμο συρρέουν στην πόλη , που ονομάζουν το Παρίσι της Νότιας Αμερικής”. Ο τουρισμός έχει γίνει η τρίτη πιο σημαντική συνιστώσα της οικονομίας της Αργεντινής.

Οι γειτονιές της Ρεκολέτα και του Παλέρμο, εντυπωσιάζουν με τα εκπληκτικά νεοκλασικά κτίρια με τις μαρμάρινες προσόψεις και τις δεντρόφυτες λεωφόρους, καθώς επίσης και η ιστορική Avenida de Mayo, που σχεδιάστηκε για να ανταγωνιστεί τη Champs Elysées του Παρισιού. Οι Ευρωπαίοι μετανάστες στο Μπουένος Άιρες, ως επί το πλείστον από την Ισπανία και την Ιταλία, έφεραν μαζί τους το πολιτισμό της Μεσογείου αλλά κυρίως τους ζεστούς τρόπους όπου η φιλία, η οικογένεια και η ανθρώπινη επικοινωνία ήταν τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΑΓΚΟ!

H ιστορία της χώρας ταυτίζεται απόλυτα με την ιστορία του tango του πιο ερωτικού χορού στο κόσμο που αρχικά χορεύονταν από άνδρες και ήταν ο απαγορευμένος καρπός της τέχνης. Η δημοτικότητα του ανέβαινε με την πάροδο του χρόνου με την εξέλιξη του να φθάνει έτσι ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να δει μια διαφορετική μορφή του ταγκό κάθε νύχτα της διαμονής του. Ακόμα και για τους κατοίκους της πόλης έχουν ανοίξει αρκετά παραδοσιακά, 1930- στυλ milongas (σαλόνια tango) όπου έχουν ανακαλύψει ξανά τον αγαπημένο χορό των παππούδων τους.

 ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΠΑΓΩΤΟ

Το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε στο Μπουένος Άιρες είναι να επισκεφθείτε ένα από τα πολλά παγωτατζίδικα στην πόλη. Σχεδόν σε κάθε γωνιά, ένα κιόσκι με τα νοστιμότερα χωνάκια που δοκιμάσατε ποτέ σε γεύσεις, όπως αμυγδαλωτά, dulce de leche, σαμπάνια, και πολλές ποικιλίες της σοκολάτας.

 Η ΠΟΛΥΧΡΩΜΗ BOCA

Η ιστορική γειτονιά της Λα Μπόκα είναι γεμάτη από ολοζώντανα ζωγραφισμένα σπίτια, και αποκαλύπτει μια πιο ταπεινή πλευρά του Μπουένος Άιρες, σε σύγκριση με τα τεράστια κτίρια του κέντρου της πόλης. Η La Boca ήταν αρχικά μια γειτονιά Ιταλών και Αφρικανών μεταναστών ενώ τώρα είναι μια ήσυχη γειτονιά της μεσαίας τάξης . Η Boca είναι επίσης γνωστή για τη διάσημη ομάδα ποδοσφαίρου της Αργεντινής Μπόκα Τζούνιορς.

 ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ

Το μεγαλύτερο σημείο επισκεψιμότητας στο Μπουένος Αιρες , είναι το νεκροταφείο της Ρεκολέτα. . Πέτρινα μονοπάτια μέσα από τα χιλιάδες στολισμένα μαυσωλεία των πλουσιότερων οικογενειών της πόλης. Κάθε μαυσωλείο είναι ένα μοναδικό μίγμα θρησκευτικών εικόνων και συμβόλων του θανάτου. Εδώ αναπαύεται και η Εβίτα Περόν, η μεγαλύτερη πολιτική προσωπικότητα και η σύζυγος του πρώην προέδρου Χουάν Περόν , του οποίου ο τάφος είναι επίσης εδώ.

ΠΙΕΙΤΕ ΜΑΤΕ

Δεν μπορείτε να πείτε ότι μυρίσατε τον πολιτισμό της Αργεντινής αν δε δοκιμάσετε το τοπικό ρόφημα mate. . Πρόκειται για ένα ισχυρό τσάι που πίνεται σε ειδικό σκεύος με καλαμάκι – σουρωτήρι για να φιλτράρεται και μην αλλοιώνεται η μοναδική του γεύση !

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : SIGNATURE TRAVEL

Τηλ 210 3245620

www.signature.gr

Share |