Μαργαρίνη για πρωινό!

Επειδή η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, τι καλύτερο από το να ξεκινάμε την ημέρα μας με ένα υγιεινό και θρεπτικό πρωινό!

Τι προσφέρει όμως πραγματικά το πρωινό γεύμα; Μεγαλύτερη πνευματική διαύγεια, καλύτερη απόδοση στη δουλειά, περισσότερη ενέργεια.
Επιλέγοντας λοιπόν στο πρωινό μας τρόφιμα που είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες και φτωχά σε κορεσμένο «κακό» λίπος, μπορούμε να επιτύχουμε όλα τα παραπάνω.
Από τις ιδανικότερες επιλογές για πρόσληψη καλών λιπαρών στο πρωινό μας είναι οι μαλακές μαργαρίνες.
 
Οι μαλακές φυτικές μαργαρίνες είναι χαμηλές σε κορεσμένα και ελεύθερες από trans λιπαρά, ενώ παράλληλα είναι πλούσιες σε ακόρεστα «καλά» λιπαρά, καθώς αποτελούν πολύ καλή φυσική πηγή των απαραίτητων πολυακόρεστων ω-3 λιπαρών οξέων και, επιπλέον, περιέχουν τις λιποδιαλυτές βιταμίνες Α, D και E.
 
Μέσα στα πλαίσια λοιπόν της μεσογειακής διατροφής, η οποία συστήνει το ελαιόλαδο ως το κύριο προστιθέμενο έλαιο, οι φυτικές μαλακές μαργαρίνες μπορούν να ενταχθούν σε ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο ως μια εξίσου υγιεινή λύση – χωρίς να υστερεί σε γεύση - για χρήσεις όπως η επάλειψη στο ψωμί στο πρωινό μας, στο σάντουιτς ή το τοστ, αλλά και για να δώσει γεύση στα μακαρόνια, σε βραστά λαχανικά και, φυσικά, στα διάφορα γλυκίσματα.
 
 
Κωσταλένια Καλλιανιώτη, MSc
Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

www.nutrimed.gr

Share |