Μάλτα το νησί των ιπποτών

Το σύμπλεγμα των νησιών της Μάλτας μετράει 7000 χρόνων ιστορίας που ζουν ακόμα με πάθος και δίκαια έχουν χαρακτηρισθεί ως ένα μεγάλο υπαίθριο μουσείο. Το σκηνικό αναδύεται μέσα από έντονα χρώματα προσφέροντας μια συναρπαστική αντίθεση μεταξύ των βράχων από ασβεστόλιθο και του σκούρου μπλε της Μεσογείου.

Οπου κι αν πάτε μια γωνιά της ιστορίας σας περιμένει: Παλάτια, καθεδρικοί Ναοί και οχυρά ζωντανεύουν μπροστά σας προκαλώντας να τα ανακαλύψετε. Σε απόσταση αναπνοής τα δυο μικρότερα νησιά του συμπλέγματος Gozo και Comino με εύκολη πρόσβαση για μια κοντινή θαλάσσια εκδομή.

ΤΟ HOLLYWOOD ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ

Τα τελευταία χρόνια, η Μάλτα έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή κέντρα κινηματογράφου και τηλεόρασης στην Ευρώπη «μίνι της Μεσογείου-Hollywood" και σύμφωνα με το «London times» το «μίνι Χόλυγουντ της Μεσογείου». Εδώ έχουν γίνει γυρίσματα μεταξύ άλλων και για : Gladiator, Monte Cristo, Τροία, Μόναχο κά. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Στη πρωτεύουσα Βαλέτα λειτουργεί οργανωμένο γραφείο τουρισμού όπου μπορείτε να προμηθευθείτε χάρτες και έντυπο υλικό .

Tourist Information Offices in Malta:

Valletta

1 City Arcades

City Gate

Valletta

Tel: ( 356) 22915440 – 2

Fax: ( 356) 21255844

Share |