Μαλλιά για...άγγιγμα!

Νέες τάσεις δεν υπάρχουν μόνο στα ρούχα αλλά και στα μαλλιά! Πόσες φορές έχετε επισκεφτεί τον κομμωτή σας ο οποίος την ώρα που περιποιείται την κόμη σας, ταυτόχρονα σας ενημερώνει για το νέο λουκ που θα πρέπει να αποκτήσετε; Αρκετές από εσάς ίσως να είστε διστακτικές στις αλλαγές και να προτιμάτε το κλασσικό λουκ! Όμως ένα νέο κούρεμα ή ακόμα και χτένισμα όχι μόνο θα σας ανανεώσει αλλά αν είναι επιμελημένο από ένα κομμωτή της εμπιστοσύνης σας, θα σας κλάνει να μην ξεκολλάτε από τον καθρέφτη.

Στις μύτες

Ντεγκραντέ κουπ, φράντζες, μαλλιά κοντά ή μακριά κομμένα σε ασύμμετρα μήκη. Η πιο ανάλαφρη άποψη της μόδας στα μαλλιά προσθέτει χάρη και στυλ, αφαιρώντας χρόνια και πρόσθετο βάρος από το κεφάλι μας, μετρημένο όχι μόνο σε γραμμάρια αλλά και σε πολύτιμο χρόνο για το στάιλνγκ. Τονίστε τις μύτες με ανταύγειες και υποανταύγειες στο βασικό χρώμα των μαλλιών σας. Θα δείτε πώς θα το αποτέλεσμα δεν θα είναι μόνο πρωτοποριακό αλλά και εντυπωσιακό. Χρησιμοποιήστε κερί ή ζελ για να δώσετε έμφαση σε κάποιες τούφες.

Νέες Μπούκλες

Οι μπούκλες έγιναν ανέμελες. Ατίθασες και επιμελώς ατημέλητες. Όσες έχετε φυσικά σπαστά μαλλιά, σταματήστε να τα ισιώνετε και δημιουργήστε μπούκλες πολλές και διαφορετικές. Αφήστε τις μπροστινές να πέφτουν αραιά και κάντε τις πίσω πιο έντονες. Αν έχετε μάλλον ίσια μαλλιά, χρησιμοποιήστε ρόλεϊ με διάμετρο ανάλογη του μήκους των μαλλιών σας σε φρεσκολουσμένα στεγνά μαλλιά. Πάρτε μία μία τούφα, στρίψτε τη και τυλίξτε την. Eπειτα από 1 - 2 ώρες βγάλτε τα ρόλεϊ, χτενίστε με τα δάχτυλα και ψεκάστε με ένα σπρέι φορμαρίσματος. Αν τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα «βαριά», πριν τα τυλίξετε απλώστε έναν αφρό για δυνατό κράτημα. Ενισχύστε τον όγκο στις ρίζες βάζοντας ένα ειδικό αφρό ή σπρέι σε νωπά μαλλιά.

Aνέμελες αφέλειες

Αφέλειες διαφορετικές από αυτές που ήταν πέρυσι στην μόδα, πέφτουν ανέμελα στο πρόσωπο κομμένες ασύμμετρα, άλλοτε αρκετά κοντές και άλλοτε φθάνοντας κάτω από το ύψος των ματιών. Για πιο χαριτωμένο αποτέλεσμα, δοκιμάστε να κάνετε ανταύγειες σε 2 - 3 διαφορετικούς τόνους από την απόχρωση που έχουν τα μαλλιά. Τονίστε το σχήμα τους απλώνοντας μια μικρή ποσότητα κεριού στο τέλος του φορμαρίσματος. Μην αμελείτε να φρεσκάρετε τακτικά το σχήμα τους, γιατί με τον καιρό χάνουν τη φόρμα τους και κάνουν τα μαλλιά σας να δείχνουν παραμελημένα. Αν τα μαλλιά σας είναι σπαστά, μην ξεχνάτε για το ίσιωμα των αφελειών τα ειδικά προϊόντα που διευκολύνουν το ίσιωμα και προστατεύουν από την ψαλίδα.

Share |