«Μαϊμού» ανάπηρη έλαβε 17 επιδόματα σε μία ημέρα

Υπάλληλος της διεύθυνσης οικονομικού της περιφέρειας Αττικής εξέδιδε εντολές πληρωμής στην θεία του η οποία σε διάστημα 9 ετών εισέπραξε παράνομα πάνω από 700 χιλ. ευρώ Αίσθηση και οργή τα όσα αποκάλυψε ο επικεφαλής του σώματος ελεγκτών δημόσιας διοίκησης ότι υπάλληλος της διεύθυνσης οικονομικού της περιφέρειας Αττικής εξέδιδε εντολές πληρωμής σε «μαϊμού» αναπήρους μεταξύ των οποίων και στην θεία του, ετών 100, η οποία σε διάστημα εννέα ετών εισέπραξε παράνομα 723.364 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, η φερόμενη ως δικαιούχος, θεία του υπαλλήλου από το 2001 έως το 2010 εισέπραξε συνολικά 723.364,97 ευρώ, κατόπιν τουλάχιστον 326 εντολών, ενώ «δεν ήταν δικαιούχος κανενός είδους επιδόματος Πρόνοιας και κατά συνέπεια δεν ήταν εγγεγραμμένη στα μητρώα επιδομάτων ΑΜΕΑ των Δ/νσεων Κοινωνικής Πρόνοιας της τ. Νομαρχίας Αθηνών». Μάλιστα, την ίδια ημερομηνία εκδίδονταν πολλές εντολές πληρωμής στο όνομά της και κάποιες εξοφλούντο σε διαφορετικά υποκαταστήματα της τράπεζας την ίδια ημερομηνία!

Ενδεικτικά στις 28-5-2009 έχουν εκδοθεί 17 εντολές πληρωμής της, που αφορούν και τους 4 τομείς της Ν.Α. Αθηνών, συνολικού ποσού 35.685 ευρώ.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό το περιστατικό. Στο Πειραιά ο σύζυγος έπαιρνε το επίδομα αναπηρίας της συζύγου του που έχει πεθάνει εδώ και δύο χρόνια.

Οι μαϊμού ανάπηροι κοστίζουν στο κράτος 250 εκατομμύρια ευρώ, κάτι στο οποίο ευελπιστεί να βάλει τέλος το υπουργείο Υγείας μέσω της απογραφής των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων.
Real.gr

Share |