Λιγνάδης: Έφτασε στις φυλακές της Τρίπολης - Οι πρώτες εικόνες

Παραπάνω Εικόνες

Στις φυλακές Τρίπολης έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής, ο Δημήτρης Λιγνάδης, συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης παρελήφθη από τη ΓΑΔΑ, όπου κρατείτο, και με όχημα της Διεύθυνσης Μεταγωγών οδηγήθηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα της Τρίπολης, σύμφωνα και με το φυλακιστήριο που υπέγραψε ο εισαγγελέας το πρωί της Παρασκευής. Θα παραμείνει προφυλακισμένος έως τη δίκη του. Σημειώνεται πως οι συγκεκριμένες φυλακές διαθέτουν πτέρυγα για κρατούμενους που κατηγορούνται ή έχουν καταδικαστεί για αδικήματα προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Η μεταγωγή του προγραμματίστηκε την τελευταία στιγμή και με έκτακτη απόφαση, αφού η επόμενη προγραμματισμένη μεταγωγή ήταν για την Δευτέρα.

Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr, που δημοσίευσε και σχετικές εικόνες, ο Δημήτρης Λιγνάδης έφτασε στις φυλακές Τρίπολης περίπου στις 4 το μεσημέρι. Στο σημείο βρίσκονταν ήδη δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ που κατέγραψαν τις εικόνες.

Αφού του επέδωσαν την έκθεση της φυλακής, ο ηθοποιός και σκηνοθέτης υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό, όπως ορίζει το πρωτόκολλο. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε σε κελί καραντίνας, όπου και θα κρατηθεί για επτά ημέρες. Αυτή την μία εβδομάδα θα προαυλίζεται μόνος του. Έπειτα προβλέπεται να μεταφερθεί στην κανονική πτέρυγα των φυλακών, όπου δεν θα έχει δικό του κελί, καθώς η συγκεκριμένη φυλακή δεν διαθέτει χωριστά κελιά για τους κρατούμενους, αλλά πέντε θαλάμους, όπου φιλοξενούνται τουλάχιστον 20-25 άτομα στον καθένα. Επίσης, δεν υπάρχει χώρος ειδικής μεταχείρισης για κάποιον κρατούμενο.

Πηγή: www.enikos.gr

Share |