Λάρισα: Άφαντα 1,3 εκ. ευρώ και ο ταμίας των ΕΛΤΑ

Ως δια μαγείας εξαφανίστηκαν από το χρηματοκιβώτιο του κεντρικού καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) Λάρισας περίπου 1,3 εκατ. ευρώ, ενώ «άφαντος» είναι από σήμερα το πρωί και ο 35χρονος κεντρικός διαχειριστής.

Η απουσία του ταμία, αλλά προπαντός η διαπίστωση ότι στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν… ρούχα αντί για χρήματα όπως θα έπρεπε, αφού σήμερα ήταν ημέρα πληρωμών, κινητοποίησαν την τοπική διοίκηση των ΕΛΤΑ, που με τη σειρά της ενημέρωσε την κεντρική διοίκηση και παράλληλα την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

Μάλιστα, λόγω του γεγονότος, σε ορισμένες περιοχές του νομού σημειώθηκε καθυστέρηση στην καταβολή των συντάξεων του ΟΓΑ.

Όπως έγινε γνωστό, το ποσό που «χάθηκε» από το χρηματοκιβώτιο του κεντρικού υποκαταστήματος των Ταχυδρομείων της Λάρισας ανέρχεται στο 1,3 εκατ. ευρώ, ποσό που αφορά σε χρηματοεφοδιασμό αλλά και σε έσοδα των ΕΛΤΑ.

Ωστόσο το ακριβές ποσό θα γίνει γνωστό μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα των ελεγκτών των ΕΛΤΑ που ερευνούν την υπόθεση από σήμερα και καταγράφουν όλες τις συναλλαγές που έγιναν από την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα που ο εν λόγω διαχειριστής βρισκόταν κανονικά στη βάρδια του.

Όπως αναφέρεται, ο 35χρονος, την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα πήγε στην εργασία του με σακ βουαγιάζ αφού μετά τη βάρδια του θα πήγαινε σε παραθαλάσσια περιοχή όπου παραθερίζει η οικογένειά του.

Φέρεται δε, να χρησιμοποίησε τον ταξιδιωτικό σάκο για να μεταφέρει τα χρήματα ενώ στο χρηματοκιβώτιο βρέθηκαν ρούχα τα οποία θα μετέφερε υποτίθεται στην οικογένειά του που βρισκόταν σε διακοπές.

Πάντως στελέχη των ΕΛΤΑ απέφυγαν να αναφερθούν στο θέμα παραπέμποντας στα αποτελέσματα τόσο του εσωτερικού ελέγχου όσο και στην έρευνα των αστυνομικών.

Ενώ στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας κατέθεσαν η σύζυγος του διαχειριστή, στελέχη όσο και εργαζόμενοι στο κεντρικό κατάστημα οι οποίοι ήρθαν τελευταία φορά σε επαφή την περασμένη Παρασκευή το απόγευμα με τον 35χρονο για να απαντηθεί το κυρίαρχο ερώτημα αν η αδικαιολόγητη απουσία του χθες, συνδέεται και με το απολεσθέν ποσό.

Ο 35χρονος, που χθες τουλάχιστον δεν είχε εντοπισθεί ούτε είχε δώσει σημάδια ζωής, είχε προσληφθεί στα ΕΛΤΑ πριν 7 χρόνια περίπου, ενώ είχε θητεύσει και στο κατάστημα των Φαρσάλων.

nooz.gr
 

Share |