Λαμπερό πρόσωπο στις γιορτές; Έτσι θα το αποκτήσεις!

Υπάρχει κάποιος ή κάποια που δε θα ήθελε να λάμπει το πρόσωπό της στη διάρκεια των γιορτών και ειδικά στο ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς; Όλοι θέλουμε ένα λαμπερό πρόσωπο που θα "εξαφανίσει" την κούραση των τελευταίων μηνών, ή και τα "σημάδια" της ηλικίας που αφήνει πάνω μας ο χρόνος...

Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός κ. Πέτρος Βλασταράκος μας εξηγεί πως θα καταφέρουμε, έστω και τις τελευταίες μέρες, να λάμψουμε...

FACELIFT

Συμβαίνει σε όλους μας, κοιταζόμαστε  μια μέρα στον καθρέφτη μας και βλέπουμε…την ηλικία μας. 

Βασικό στοιχείο που επηρεάζει την εικόνα του προσώπου όσο μεγαλώνουμε, είναι η χαλάρωση του δέρματος. Το πρόσωπο υιοθετεί πτωτική πορεία και φαίνεται κουρασμένο.

Οι λεπτές γραμμές του προσώπου έχουν αρχίσει να γίνονται βαθύτερες ρυτίδες, οι δυσχρωμίες γίνονται εντονότερες, το πρόσωπο είναι θαμπό και το άλλοτε σφριγηλό δέρμα μας έχει γίνει πιο χαλαρό. Τι συμβαίνει λοιπόν στο πρόσωπο μας όταν περνούν τα χρόνια?

Τρείς κύριες αιτίες της γήρανσης του προσώπου:

  • Η μείωση της παραγωγής κολλαγόνου που οδηγεί στη λέπτυνση του δέρματος και την εμφάνιση ρυτίδων
  • Η ατροφία του υποδόριου λίπους, που οδηγεί στην απώλεια όγκου, με αποτέλεσμα το πρόσωπο να φαίνεται πιο “άδειο”
  • Η ατροφία του σκελετού του προσώπου, που οδηγεί στην απώλεια στήριξης των μαλακών δομών

Ο συνδυασμός των ανωτέρω, προκαλεί το “κρέμασμα” του προσώπου σε χαρακτηριστικά σημεία όπως το σαγόνι, το ζυγωματικό τόξο (μήλα), η ρινοχειλική περιοχή και η περιοχή κάτω από τα μάτια.

Επομένως, αφού το πρόβλημα είναι πολυπαραγοντικό, τέτοια οφείλει να είναι και η αντιμετώπιση του. 

Η "τέχνη" της αναγέννησης του προσώπου, έγκειται στη σωστή ανάλυση κάθε περιστατικού για να υπάρχει ο σωστός σχεδιασμός πλάνου αποκατάστασης.  Για παράδειγμα, ένα πρόσωπο που έχει στην πλειονότητα του λεπτές ρυτίδες αλλά μικρή απώλεια όγκου, χρειάζεται διαφορετική αντιμετώπιση απο ένα πρόσωπο που υποφέρει περισσότερο από έντονη απώλεια όγκου αλλά με καλή ποιότητα και βαθμό ενυδάτωσης δέρματος.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η μεσοθεραπεία είναι μια τεχνική έγχυσης ουσιών στο δέρμα. Μπορεί να χωριστεί σε δυο μεγάλες κατηγορίες ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Στην ετερόλογη όταν οι ουσίες είναι εξωγενείς και στην αυτόλογη όταν οι ουσίες προέρχονται απο τον οργανισμό μας.

Αυτόλογη μεσοθεραπεία

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία, θεραπεία με PRP ή μεσοθεραπεία με πλάσμα, βασίζεται στην αναπλαστική ιδιότητα των αιμοπεταλίων.

Μικρή ποσότητα αίματος φυγοκεντρείται, αναλύεται στα συστατικά του και λαμβάνεται το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Στη συνέχεια γίνεται απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων (TGF-b, PDGF,VEGF, EGF, IGF1, FGF-2).

Το μείγμα αυτό ενίεται, ενδοδερμικά στο πρόσωπο. Χρειάζονται 2-3 συνεδρίες, ανάλογα με την περίπτωση, με μεσοδιάστημα 4-6 εβδομάδων και μετά μια επανάληψη σε περίπου 6 μήνες για διατήρηση του αποτελέσματος.

Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου μισή ώρα, ανάλογα με την έκταση της υπό θεραπεία περιοχής.

Στο ιατρείο μας το PRP  συνδυάζεται με DermaPen-microneedling για καλύτερο αποτέλεσμα.

Η θεραπεία είναι πρωτοποριακή. Δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα, με μεγαλύτερη διάρκεια στο χρόνο και χωρίς να χρειάζεται τόσες επαναλήψεις όσες η ετερόλογη μεσοθεραπεία.

Με την αυτόλογη μεσοθεραπεία σβήνουν οι πολύ λεπτές ρυτίδες και απαλύνονται οι βαθύτερες, εφαρμόζεται δραστική ενυδάτωση, το δέρμα λευκαίνει, γίνεται πυκνότερο και πιο σταθερό αφού ενεργοποιείται η παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

Ετερόλογη Μεσοθεραπεία

Στην ετερόλογη μεσοθεραπεία χρησιμοποιούμε συνθετικά υλικά, όπως αμινοξέα, βιταμίνες, υαλουρονικό οξύ, λιποδιαλυτικές ουσίες, λευκαντικούς παράγοντες κ.α.

Ανάλογα με το υλικό που χρησιμοποιούμε μπορούμε να επιτύχουμε λάμψη, ενυδάτωση, καταπολέμηση κυτταρίτιδας, σύσφιξη του δέρματος.

Η θεραπεία διαρκεί περίπου μισή ώρα και είναι ανώδυνη χάρη στις ειδικές συσκευές και τις τεχνικές που εφαρμόζονται.

PEELING

Όλες οι τεχνικές που προκαλούν ελεγχόμενο τραυματισμό στο δέρμα, είτε με χρήση οξέων, μηχανικής απόξεσης ή θερμικής βλάβης αποσκοπούν στον ίδιο σκοπό.

Ανάπλαση του δέρματος εις βάθος βασιζόμενες στην διαδικασία επούλωσης του οργανισμού μας. Οι θεραπείες αυτές είναι εξαιρετικές στην αντιμετώπιση λεπτών ρυτίδων, ουλών ακμής, δυσχρωμιών, πανάδων, λάμψης.

Στο ιατρείο μας σας προσφέρουμε και τις 3 τεχνικές, επιλέγοντας την κατάλληλη μετά από ανάλυση των αναγκών σας και τον χρόνο ανάρρωσης που είστε διατεθειμένοι να διαθέσετε.

Πέτρος Βλασταράκος

Ο Πλαστικός Χειρουργός Πέτρος Θ. Βλασταράκος είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής

www.artofthepossible.gr

Share |