Λάκης Γαβαλάς: Οδηγείται στη φυλακή!

Στις φυλακές οδηγήθηκε  ο Λάκης Γαβαλάς μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή, που ακολούθησε την τρίτη κατά σειρά σύλληψή του από τις αρχές. Η οικονομική αστυνομία είχε συλλάβει τον επιχειρηματία την περασμένη Παρασκευή για χρέη ύψους 150.000 ευρώ από την μη απόδοση ΦΠΑ. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί είχαν διευκρινίσει ότι η σύλληψη ήταν ανεξάρτητη από τα προηγούμενα χρέη γι' αυτό και έγινε παρά το γεγονός ότι μόλις λίγο πριν είχε δικαστεί για την προηγούμενη υπόθεση.

Σύμφωνα με το real.gr, η κατηγορία που κόστισε στον γνωστό επιχειρηματία την προσωπική του ελευθερία, αφορά ποσό περίπου 145.000 ευρώ επί συνόλου περίπου 500.000 ευρώ που χρωστά στα δημόσια ταμεία από μη απόδοση ΦΠΑ για το έτος 2011. Το χρέος αφορά εταιρία η οποία δεν έχει υπαχθεί στη διαδικασία του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, όπως η «Λάκης Γαβαλάς ΑΕ». Ο 60χρονος φέρεται να προσπάθησε σήμερα να ρυθμίσει το χρέος, πλην όμως δεν πέτυχε κάτι αφού η υπόθεση βρισκόταν ήδη ενώπιον ανακριτή και θα έπρεπε να καταβληθεί ολόκληρο το ποσό εφάπαξ.

Τέλος, σύμφωνα με το protothema.gr, οι συνήγοροί του θα ζητήσουν την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης, ενώ και σήμερα επιχείρησαν να διευθετήσουν το ζήτημα των οφειλών με την εξόφλησή τους με δόσεις, ωστόσο αυτό δεν κατέστη εφικτό, καθώς, από τη στιγμή που θα ασκηθεί ποινική δίωξη, τα χρήματα θα πρέπει να καταβληθούν εφάπαξ.

Η οφειλή των 145.000 για την οποία ο σχεδιαστής οδηγήθηκε στην φυλακή προέρχεται από την δεύτερη εταιρεία του η οποία φέρεται να έχει χρέη ύψους 500.000 ευρώ.

Share |