Ξενοίκιαστα μαγαζιά στην Ερμού!

Σε άλλες εποχές θα έμοιαζε με… λαχείο, θα φάνταζε τζακ ποτ του τζόκερ! Και ποιος δεν θα ήθελε να έχει ένα κατάστημα στον ακριβότερο δρόμο της Ευρώπης και έναν από τους ακριβότερους του κόσμου….

Δυστυχώς η οδός Ερμού σήμερα δεν είναι και τόσο «ελκυστική» όσο τις παλιές καλές εποχές. Μια βόλτα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας είναι αρκετή για να διαπιστώσει κανείς αυτό που και ο φωτογραφικός φακός του markos.tv κατέγραψε: Μαγαζιά που κλείσανε και παραμένουν ξενοίκιαστα για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού κανένας – σε περίοδο κρίσης - δεν κάνει παρακινδυνευμένες επενδύσεις.

Τώρα το γιατί κλείσανε τα μαγαζιά είναι ένα ερώτημα που θα πρέπει να «βασανίσει» τους ίδιους τους εμπόρους. Μήπως, λέω μήπως, έβαλαν τα χεράκια τους και έβγαλαν τα ματάκια τους; Μήπως όταν φωνάζαμε…. «ρίξτε τις τιμές πριν είναι αργά» , γιατί ο κόσμος δεν αντέχει άλλο, έπρεπε να ακούσουν; Γιατί, πώς να το κάνουμε, δεν μπορεί το ίδιο επώνυμο ρούχο να το βρίσκεις στη Βαρκελώνη, το Μιλάνο, το Λονδίνο και το Παρίσι στη μισή τιμή απ’ ότι στην Αθήνα… Μην τρελαθούμε εντελώς ρε παιδιά!

Share |