Κρακοβία η μυθική!

Είναι η πόλη που ξετυλίγεται μέσα απο ένα μύθο και ευωδιάζει ιστορία...

Για αιώνες υπήρξε πρωτεύουσα της Πολωνίας , έδρα των βασιλέων και πόλος έλξης λογίων και καλλιτεχνών απ όλο το κόσμο. Πράγματι αντικρίζοντας τη σημερινή πόλη θέλεις να ευχαριστήσεις όλους αυτούς που με το ταλέντο τους και τη φαντασία τους κληροδότησαν στο παγκόσμιο πολιτισμό ένα τόσο σημαντικό έργο. Ουδόλως αδίκως λοιπόν είναι προστατευόμενη πόλη της Ουνέσκο.

Το αναγεννησιακού ρυθμού Βασιλικό Κάστρο της Wawel, η Γοτθική Βασιλική της Αγίας Μαρίας, η Εβραική συνοικία Kazimierz,.. είναι ορισμένα απο τα σημεία που τραβάνε τη προσοχή. Κάτι που γενικά κυριαρχεί παντού είναι η νεανική διάθεση, κρίνοντας τόσο απο το κόσμο (πολλοί φοιτητές) όσο και απο τα στέκια (ατμοσφαιρικά καφέ , τζαζ μπαρ, clubάκια …) Μιλάμε για ένα περιβάλλον αυθεντικό μιας και είναι η μόνη πόλη της Πολωνίας που δεν βομβαρδίστηκε στον Β Παγκόσμιο πόλεμο και διατηρεί ανέπαφη την πολιτιστική κληρονομιά της.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης απλώνεται γύρω απο τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης και απο τις αρχές Νοεμβρίου βάζει τα γιορτινά της σε μια παραμυθένια, χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα.

Αξίζει επίσης να επισκεφθείτε τις υπαίθριες αγορές όπου ανάμεσα στην πραμάτεια των πλανόδιων παλαιοπωλών μπορεί να ανακαλύψετε μοναδικά έργα τέχνης! Τι κι αν έχει δεύτερο ρόλο στη διοίκηση της χώρας? Είναι σε τόσα άλλα που έχει κερδίσει τη πρώτη θέση που όχι άδικα διεκδικεί ένα από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς στο παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Share |