Κώστας Βουτσάς: «Στις γυναίκες είμαι δάσκαλος!»

Για τα δύσκολα παιδικά χρόνια, την πείνα, τον αριστερό πατέρα του, τη βία που έζησε, την πορεία του στο θέατρο, τις γυναίκες που αγάπησε μίλησε στο περιοδικό "ΕΓΩ!" ο Κώστας Βουτσάς. «Ο πατέρας μου ήταν κομμουνιστής. Τον έδερναν, θυμάμαι στο στομάχι, την κοιλιά και τα πλευρά, για να μην φαίνεται το ξύλο που έτρωγε. Αργότερα τον έβαλαν σε σανατόριο, γιατί ήταν φυματικός. Ζούσε σ΄ένα στάβλο.» θυμάται σήμερα.

Ο Κώστας Βουτσάς δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στις γυναίκες: «Στη δουλειά μου είμαι μαθητής. Στις γυναίκες είμαι δάσκαλος! Στο θέατρο, μαθαίνω ακόμα από νέους ηθοποιούς, σκηνοθέτες, δημοσιογράφους, φωτογράφους. Αν πω "ξέρω', πρέπει να κάτσω στο ράφι, είμαι τελειωμένος. Στη δουλειά μας, υπάρχουν μεγάλοι πειρασμοί. Σέβομαι τις γυναίκες. Ποτέ δεν πίεσα καμία γυναίκα να έρθει μαζί μου για να την πάρω στη δουλειά. Προτιμούσα να αυνανιστώ παρά να πω σε μία γυναίκα "έλα στο καμαρίνι μου».

Όσο για την μεγάλη του αγάπη το θέατρο, ο Κώστας Βουτσάς είναι ξεκάθαρος. «Στο θέατρο, δεν υπάρχει "εγώ"΄αλλά "εμείς".Όποιος πει "εγώ" είναι "πεθαμένος"...είναι αηδία, εμετικό. Πρέπει να πάει σπίτι του».

 

Share |