Κορονοϊός: Στον Πειραιά το "Ελευθέριος Βενιζέλος" με τα 119 κρούσματα - Τι θα γίνει με όσους βρέθηκαν αρνητικοί

Στον προβλήτα "Θεμιστοκλής" έχει δέσει από το βράδυ της Πέμπτης το πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος", έπειτα από πολυήμερη περιπέτεια αρόδου στο λιμάνι του Πειραιά. Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, μέσα στο οποίο βρίσκονται δεκάδες διαπιστωμένα κρούσματα του κορονοϊού, είναι δεμένο στην πύλη Ε-12, εκεί όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια.

Μέχρι το πρωί του Σαββάτου, οι 259 επιβαίνοντες που βγήκαν αρνητικοί στον κορονοϊό, θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία της Αθήνας. Οι 119 επιβαίνοντες που έχουν επιβεβαιωθεί ως κρούσματα και είναι ασθενείς, θα παραμείνουν σε καραντίνα, πάνω στο πλοίο, επί 14 ημέρες, μαζί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Στην πλειονότητά τους οι ασθενείς είναι ασυμπτωματικοί.

Έξω από το πλοίο, στην ακτή Θεμιστοκλέους, θα στηθεί τέντα όπου οι άνθρωποι του ΕΟΔΥ θα μπορούν να φορέσουν τις ειδικές στολές, ώστε να μπουν στο καράβι προς περίθαλψη των επιβαινόντων. Από το σύνολο των επιβαινόντων στο καράβι, οι 36 είναι Έλληνες και οι περισσότεροι μεταξύ των διαφόρων εθνικοτήτων των επιβαινόντων, είναι Τούρκοι.Το πλοίο είχε μισθωθεί από τουρκική εταιρεία.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Πηγή: www.enikos.gr

 

Share |