Κορονοϊός: O Χαρδαλιάς... επιστρέφει - Ενημέρωση μια φορά την εβδομάδα

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες που έκαναν λόγο για επιστροφή της τηλεοπτικής ενημέρωσης σχετικά με τον κορονοϊό. Το ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, λέγοντας πως θα αφορά σε επιχειρησιακά θέματα και θα γίνεται κάθε Τρίτη από τον Νίκο Χαρδαλιά.

"Επανέρχεται η ενημέρωση σε εβδομαδιαία βάση και αποκλειστικά για επιχειρησιακά θέματα που αφορούν στα ζητήματα διαχείρισης του κορονοϊού. Η ενημέρωση θα γίνεται κάθε τρίτη στις 6 το απόγευμα στο νέο εθνικό συντονιστικό κέντρο επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας στο Μαρούσι από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας" τόνισε ο κ. Πέτσας.

Γιατί θα είναι εκτός ο Σωτήρης Τσιόδρας

Παρότι ο κ. Πέτσας, ερωτηθείς για την απουσία του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, διευκρίνισε ότι "σε αυτή τη φάση κρίνεται σκόπιμο να μείνουμε στα επιχειρησιακά δεδομένα", έγιναν αρκετά σχόλια που ανέφεραν ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα στις σχέσεις με τον κ. Τσιόδρα.

Η αλήθεια όμως για τη συγκεκριμένη κίνηση είναι διαφορετική και ουσιαστικά υπονοήθηκε εμμέσως πλην σαφώς από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

"Η κυβέρνηση δεν επιλέγει να βγάλει μπροστά τον καθηγητή Λοιμωξιολογίας γιατί η παρουσία του θα σηματοδοτούσε διευρυμένη υγειονομική κρίση ενώ θέλει να κρατήσει την ενημέρωση στο επιχειρησιακό -προληπτικό επίπεδο" έλεγαν πριν από λίγο πηγές της κυβέρνησης.

Στόχος, επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, είναι η τήρηση των μέτρων και για αυτόν τον λόγο και στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου δεν ήταν παρούσα η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στην ουσία δηλαδή, το υπουργείο Υγείας ήταν αυτό που πρότεινε τα μέτρα, όμως η επίβλεψη της τήρησής τους είναι "δουλειά" άλλων υπουργείων.

Πηγή: www.enikos.gr

Share |