Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα 13 νοσοκομεία αναφοράς -Σε ετοιμότητα το προσωπικό

Μιλώντας στο Μega ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Νοσηλευτών Νίκος Παπανδρέου δήλωσε ότι το νοσοκομείο «Σωτηρία» είναι έτοιμο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. «Έγιναν όλα όσα έπρεπε να γίνουν. Είχαμε το χρόνο να κάνουμε ασκήσεις ετοιμότητας, υποδεχθήκαμε και κάποια πιθανά κρούσματα. Υπάρχει υλικό για το προσωπικό. Και, κυρίως ένα άρτια καταρτισμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με μεγάλη εμπειρία στις παθήσεις του αναπνευστικού συστήματος», δήλωσε.Ο κ. Παπανδρέου εξήγησε επίσης ότι όσοι νοσηλευτούν με τον ιό «θα είναι άτομα με χρόνιες παθήσεις, άρα είναι πιο ευάλωτες ομάδες», ενώ απαντώντας στο ερώτημα εάν επαρκούν οι χώροι του νοσοκομείου σε περίπτωση έξαρσης των κρουσμάτων, υποστήριξε ότι υπάρχουν οι χώροι και πως «η απομόνωση, μπορεί να γίνει και στο σπίτι κάποιου, όπως γίνεται στο εξωτερικό, με ιατρική παρακολούθηση».
 

Υπενθυμίζεται ότι τα νοσοκομεία αναφοράς που ορίστηκαν από το υπουργείο Υγείας προκειμένου να υποδέχονται τα ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού και να αντιμετωπίζουν τα περιστατικά είναι 13.

Σε όλα έχουν καθοριστεί ειδικοί θάλαμοι μόνωσης, ενώ σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια υπάρχει τουλάχιστον ένα νοσοκομείο αναφοράς που διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης.

Τα νοσοκομεία είναι τα ακόλουθα:

    ΓΝ Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία»,
    ΓΝ Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός»
    Πανεπιστημιακό ΓΝ «Αττικόν»,
    ΓΝ Ελευσίνας «Θριάσιο»
    Πανεπιστημιακό ΓΝ Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ,
    Πανεπιστημιακό ΓΝ Αλεξανδρούπολης,
    ΓΝ Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο»
    Πανεπιστημιακό ΓΝ Λάρισας,
    ΓΝ Λαμίας
    Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Πατρών «Παναγιά η Βοήθεια»,
    Πανεπιστημιακό ΓΝ Ιωαννίνων
    Βασικό: Πανεπιστημιακό ΓΝ Ηρακλείου,
    ΓΝ Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος»
 

Share |