Κολλαγόνο: Το δώρο που θέλουν... όλες οι γυναίκες!

Η γιορτή τους πλησιάζει και όλοι αναρωτιόμαστε με τι θα ήταν ευχαριστημένες οι γυναίκες μας, με ποιο δώρο θα χαίρονταν οι φίλες μας, ή ακόμη και η μητέρα μας! Ε λοιπόν σας έχουμε τη λύση για να μην παιδεύεστε και σας την συστήνουν ανεπιφύλακτα δύο από τα ωραιότερα κορίτσια της εγχώριας showbiz: Η Σόφη Πασχάλη και η Μαρία Λουίζα Βούρου...

Το κολλαγόνο είναι μια πρωτεΐνη από αμινοξέα, το οποίο παράγεται στους ανθρώπινους και ζωικούς οργανισμούς. Αποτελεί κύριο συστατικό των βασικών δομών του σώματος και των συνδέσμων. Φυσιολογικά αυξάνεται η παραγωγή του με την βιταμίνη C, τη γλυκοζαμίνη, το συνένζυμο Q10 στην ημερήσια δίαιτα. Μπορεί όμως να γίνει και συμπληρωματική πρόσληψη από του στόματος.

Το υγρό υδρολυμένο κολλαγόνο είναι διασπασμένη από ένζυμα πρωτεΐνη. Αυτή η μορφή κολλαγόνου κάνει πιο εύκολη την πρόσληψη και απορρόφηση του από τον ανθρώπινο οργανισμό. Άρα το υγρό κολλαγόνο οδηγεί σε υψηλότερη απορρόφηση από τον οργανισμό όσον αφορά στην ανθρώπινη υγεία.

Πίνοντας υγρό κολλαγόνο αυξάνεται ο μεταβολισμός εφόσον αυξάνεται η κατανάλωση θερμίδων για την βιομετατροπή του σε χρήσιμο συστατικό. Επιπλέον η κατανάλωση υγρού κολλαγόνου, με τα πεπτίδια που διαθέτει, οδηγεί σε ανάπτυξη ινοβλαστών άρα και σε αύξηση της πυκνότητας των κυττάρων δέρματος και εξαρτημάτων του. Αυτό με τη σειρά του έχει σαν αποτέλεσμα την αυξημένη ελαστικότητα και συγκράτηση της υγρασίας των ιστών του δέρματος,τριχών και νυχιών.

Το υγρό κολλαγόνο που προσλαμβάνεται εξωτερικά έχει σαν αποτέλεσμα να διεγείρεται η παραγωγή κολλαγόνου και πρωτεογλυκανών από τα χονδροκύτταρα, καθώς και την διέγερση οστεβλαστών. Αυτό οδηγεί στην αυξημένη πυκνότητα των οστών άρα και στην δυνάμωση οστών και αρθρώσεων.

Μια άλλη δράση του υγρού υδρολυμένου κολλαγόνου (που περιέχει 8-9 βασικά ένζυμα όπως γλυκίνη, προλίνη, υδροξυπρολίνη, αργινίνη) είναι η αύξηση ανάπλασης μυϊκού ιστού άρα και καλύτερες αθλητικές επιδόσεις.

Η αργινίνη, ένζυμο που παρέχεται από τη λήψη υδρολυμένου υγρού, βοηθά στον βαθύτερο και μεγαλύτερο σε διάρκεια ύπνο. Επίσης η πρόσληψη υγρού κολλαγόνου διεγείρει και την αύξηση της αυξητικής ορμόνης οπού αυτή με τη σειρά της συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα ύπνου.

Όλες οι παραπάνω δράσεις του υγρού πόσιμου υδρολυμένου κολλαγόνου ενισχύουν τον οργανισμό. Αν αναλογιστεί κανείς ότι η παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου γίνεται επιτακτική η λήψη συμπληρωματικού κολλαγόνου.

Για καλύτερα αποτελέσματα στην απορρόφηση του από τον οργανισμό, συνιστάται να λαμβάνεται 20ml ημερησίως καθώς επίσης να πίνεται 3 ώρες μετά την λήψη τροφής (υπάρχουν ισχυρά στοματικά ένζυμα), ενώ δεν πρέπει να προσλαμβάνεται τροφή για 4 ώρες μετά για την μέγιστη απορρόφηση του υγρού κολλαγόνου.

Με απλά λόγια...

Οι ίνες του κολλαγόνου βοηθούν στην αναδόμηση του δέρματός μας, αλλά και των
περισσότερων ιστών του σώματός μας
.

Οσο περισσότερο κολλαγόνο διαθέτουμε τόσο περισσότερο βάρος & λίπος χάνουμε κατά τη διάρκεια του ύπνου!

Ο ύπνος διαιρείται σε φάσεις και επίπεδα και είναι πολύ σημαντικός διότι βάσει της ποιότητάς του καθορίζεται η νεότητα και η ηλικία.

Η επαναδόμηση των ιστών γίνεται κατά τη διάρκεια του επιπέδου 3 της φάσης REM. Κατά τη διάρκεια της φάσης REM το σώμα μετατρέπει το διαθέσιμο κολλαγόνο και τα άλλα θρεπτικά συστατικά σε νέους ιστούς.

Η σύνθεση του νέου κολλαγόνου από τους ινοβλάστες του δέρματος συνήθως πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του βραδινού ύπνου, από τις 1.00 π.μ. περίπου μέχρι τις 4.00 π.μ.. Εν συνεχεία, το νέο κολλαγόνο χρησιμοποιείται σε διάφορες λειτουργίες του σώματος.

Για τη μετατροπή που υφίσταται το κολλαγόνο, το σώμα χρειάζεται ενέργεια και εν τη απουσία σακχάρων και υδατανθράκων την ενέργεια αυτή την παίρνει από το σωματικό λίπος. Αυτό απαιτεί μια εξαιρετικά μεγάλη ποσότητα ενέργειας.

Όσο μεγαλύτερη ποσότητα κολλαγόνου διαθέτει ο οργανισμός, τόσο μεγαλύτερη ενέργεια καταναλώνει στη μετατροπή του και άρα τόσο περισσότερες θερμίδες καίει. Ο αριθμός των θερμίδων που καίμε είναι ανάλογος της αποτελεσματικότητας του μηχανισμού του μεταβολισμού. Αντίθετα, όσο πιο μικρή είναι η αποτελεσματικότητα του μηχανισμού, τόσο πιο μικρός είναι και ο αριθμός των θερμίδων που καίμε στην παραπάνω διαδικασία.

Το σώμα παράγει κολλαγόνο κάθε μέρα, αλλά η παραγωγή του μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου και η διαθέσιμη ποσότητά του γρήγορα γίνεται ανεπαρκής. Η ανάγκη για την ενίσχυση του οργανισμού είναι επιτακτική. Έτσι κατά τη διάρκεια του ύπνου, όλοι κάνουμε καύσεις και χάνουμε βάρος ανάλογα πάντα και με το κολλαγόνο που διαθέτουμε.

Share |