Κοιλιοπλαστική: Έτσι θα πετύχεις τη... μεγάλη αλλαγή!

Η κοιλιοπλαστική στα χέρια του καλού πλαστικού χειρούργου είναι μια επέμβαση που μπορεί να αλλάξει θεαματικά την εικόνα μας στο "επίμαχο" σημείο, δηλαδή την κοιλιά!

Το γνωρίζατε όμως ότι υπάρχει και η... mini κοιλιοπλαστική;

Ακόμη πιο εύκολα, ακόμη πιο γρήγορα και φυσικά αποτελεσματικά!

Η κοιλιοπλαστική στοχεύει στην αποκατάσταση της χαλάρωσης που προκαλεί η περίσσεια του δέρματος στην κοιλιακή χώρα μετά από μεγάλη απώλεια βάρους ή μετά απο εγκυμοσύνη.

Είδος αναισθησίας:
Γενική αναισθησία

Τοπος επέμβασης:
Κλινική

Επέμβαση:
Η τομή της κοιλιοπλαστικής εκτείνεται στο κατώτερο τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος σε περιοχή που καλύπτεται απο το εσώρουχο ή το μαγιό. Ο προεγχειρητικός σχεδιασμός γίνεται με τον ασθενή να φορά ένα τυπικό του εσώρουχο για βέλτιστη απόκρυψη της τελικής ουλής.

Διενεργείται λιποαναρρόφηση του κοιλιακού τοιχώματος  και διαμόρφωση του λιπώδους ιστού σύμφωνα με τις προεγχειρητικές επιθυμίες του ασθενούς.

Ακολουθεί η εκτομή του πλεονάζοντος δέρματος, γίνεται συρραφή των κοιλιακών μυών, μεταφορά του ομφαλού και τελική συρραφή του δέρματος, επιτυγχάνοντας μια κοιλιά πιο επίπεδη με σφριγηλή,  νεανική όψη.

Mini Κοιλιοπλαστική
Με τον όρο αυτό αναφερόμαστε σε περιπτώσεις που η περίσσεια του δέρματος περιορίζεται στην περιοχή κάτω απο τον ομφαλό. Η τομή είναι μικρότερη και δεν υπάρχει μεταφορά του ομφαλού.

Πέτρος Βλασταράκος

Ο Πλαστικός Χειρουργός Πέτρος Θ. Βλασταράκος είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής

www.artofthepossible.gr

Share |