"Κήπος γλυπτών" στο Άλσος Νέας Σμύρνης! (31/8-6/10)

Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ του Δήμου Νέας Σμύρνης, φέτος, προσφέρει στους επισκέπτες μια ξεχωριστή ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τη τέχνη της γλυπτικής και να απολαύσουν ένα μοναδικό Κήπο Γλυπτών που δημιουργήσαμε μέσα στο Άλσος της Νέας Σμύρνης. Σε μια από τις πιο σημαντικές φυσικές πνοές της Αθήνας,   ο κόσμος μπορεί να θαυμάσει μία συλλογή από ιδιαίτερες δημιουργίες γλυπτικής, να μπλεχτεί μαζί τους και να συμμετέχει σε έναν εικαστικό “διάλογο”.
Όπως σημειώνει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Φεστιβάλ, Βαγγέλης Χατζατουριάν, αφορμή για την οργάνωση της έκθεσης υπήρξε η ανάγκη για μεγαλύτερη πολιτιστική προσφορά, εν μέσω των δύσκολων συγκυριών που βιώνουμε, και η θέληση μας για να εμπλουτίσουμε την εικαστική πλευρά, ενός από τα σημαντικότερα Πολιτιστικά Φεστιβάλ της Αθήνας, των Ιωνικών Γιορτών του Δήμου Νέας Σμύρνης.  

Οι 11 καλλιτέχνες που συμμετέχουν με 14 διαφορετικά γλυπτά προσφέρουν αμέτρητες ανάσες πολιτισμού. Ο Κήπος Γλυπτών ξεφεύγει από τα στενά όρια μια συγκεκριμένης θεματολογίας, προσκαλώντας τους επισκέπτες να προβληματιστούν και να επεκτείνουν τους πολιτιστικούς τους ορίζοντες. Τα γλυπτά είναι παράταιρα, αλλά αρμονικά τοποθετημένα, διαφέρουν αισθητά αλλά παρατηρείται ισορροπία μεταξύ του ανθρωποκεντρικού παράγοντα, του φυσικού στοιχείου και του φιλοσοφικού προβληματισμού. 

Συμμέτεχουν: Χάρης Κοντοσφύρης, Μάνος Γρηγοριάδης, Ευα Τερζή-Κρητικού, Γεωργακάκης Γιάννης, Αθανασιάδου Κέλλυ, Βαγιατάς Χρήστος, Βαγγέλης Ηλίας, Βούσουρας, Κων/νος, Κουλουρίδης Γιάννης, Δενδρινός Γιάννης,Κεσίσογλου Ελένη

Διάρκεια Έκθεσης: 31/8-6/10/2013

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Ελευθερία Μαρκοζάνη, Σύμβουλος επιστημονικών και πολιτιστικών θεμάτων
Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Νέας Σμύρνης

2109310408, 2132025922

Share |