Κ.Βουτσάς: «Πούλαγα τσιγάρα στον δρόμο για να ζήσω»

Είναι ένας καλύτερους και πιο... ξεκαρδιστικούς ηθοποιούς της γενιάς του είναι αναμφίβολα ο Κώστας Βουτσάς. Ο ηθοποιός δίνει μία διαφορετική συνέντευξη στον περιοδικό Nitro και διαφορετική γιατί δεν την δίνει σε δημοσιογράφο αλλά στον συνάδελφό του Βασίλη Χαραλαμπόπουλο.

Αισθάνεστε χορτασμένος;
«Είμαι 62 χρόνια στο θέατρο, την Πρωτοχρονιά γίνομαι 80 χρονών και είμαι πολύ ευτυχής με αυτά που έχω ζήσει. Μακάρι να μπορώ να παίζω μέχρι τα 90 μου»

Τι σήμαινε για εσάς το σινεμά στη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου;
«Εμείς παίζαμε στο σινεμά για τα λεφτά και τη διαφήμιση. Αλλά η ψυχή ήταν και θα είναι πάντα στο θέατρο. Μερικοί καινούργιοι το ξεχνάνε αυτό, αλλά δεν ξέρουν ότι η τηλεόραση κάποια στιγμή θα τους καταπιεί και δεν θα μείνει τίποτα στο τέλος»

Πολύς λόγος γίνεται για το ταλέντο. Εσείς τι πιστεύετε ότι είναι;
«Το ταλέντο είναι μυαλό, αυτά τα δύο πηγαίνουν πάντοτε μαζί. Αν έχεις ταλέντο , το σινάφι σε ανακαλύπτει, το κοινό σε αποκαλύπτει και η διάρκεια σε καθιερώνει»

Θεωρείται ότι χρωστάτε σε κάποιον αυτή τη μεγάλη καριέρα;
«Ξεκίνησα ως ένας πολύ φτωχός άνθρωπος, πούλαγα τσιγάρα στον δρόμο, σε παπατζήδες, όπου έβρισκα, για να επιβιώνω, αλλά αυτή η φτώχεια ήταν που μου ακόνισε το μυαλό. Με τα χρόνια κατάλαβα ότι , όταν τα έχεις όλα έτοιμα στη ζωή σου, δύσκολα γίνεσαι πραγματική φίρμα»

Ποιους από τους ηθοποιούς με τους οποίους έχετε συνεργαστεί θαυμάζετε περισσότερο;

«Από αυτούς με τους οποίους έχω συνεργαστεί τον Σωτήρη Μουστάκα. Και τώρα εσένα. Είσαι το μέλλον του θεάτρου και του κινηματογράφου αυτής της χώρας»

Share |