Κάτι πραγματικά νόστιμο μαγειρεύει ο Μίλτος Αρμένης στο Όμικρον

«Φροντίζω να μαγειρεύω το πολύ με μέχρι 5 υλικά ανά πιάτο» υποστηρίζει ο Μίλτος Αρμένης, που μετά τον «Ερημίτη» στους Παξούς και το εστιατόριο του ξενοδοχείου Delfino Blu Boutique Hotel στην Κέρκυρα, αναλαμβάνει από αυτή τη σεζόν την κουζίνα του Όμικρον, στα βόρεια προάστια της Αθήνας.

Ακούγοντάς τον, πραγματικά χάρηκα που ένας ακόμη ταλαντούχος σεφ βασίζεται αρκετά στην απλότητα αλλά και στην ποιότητα των πρώτων υλών του. Ο πρώην συνεργάτης σεφ όπως ο Alain Ducasse και ο Jérôme Serres σε Michelenάτα εστιατόρια της Ευρώπης βρίσκεται για πρώτη φορά στο τιμόνι ενός εστιατορίου στην πρωτεύουσα και αν κρίνω από τα πρώτα δείγματα, μοιάζει ικανός να τα καταφέρει και με το παραπάνω.

Στο τρομερά στιλάτο Όμικρον του ομίλου Καστελόριζο λοιπόν, ο Μίλτος Αρμένης παρουσιάζει ένα ολόφρεσκο μενού, που σηματοδοτεί και το πέρασμα του εστιατορίου σε μια νέα εποχή. Η κερκυραϊκή του καταγωγή αλλά και οι ισπανικές του ρίζες δίνουν τον βασικό τόνο στα πιάτα του, έχοντας ωστόσο πάντοτε ως άξονα την νέα ελληνική κουζίνα.

 

Κάθε πιάτο εδώ έχει την προσωπική σφραγίδα του σεφ, όπως η «αθηναϊκή» που ενισχύεται από την κερκυραϊκή προσθήκη του κουμκουάτ ή το θαυμάσιο τσιγαρέλι με καλαμάρι και μυρωδάτα χόρτα.

Όσο για τα highlights, αυτά θεωρώ πως είναι το μοσχαρίσιο μάγουλο στιφάδο με υφές πατάτας -με έναν βελούδινο πουρέ- καθώς και το «πάντρεμα» στο «σαν παστίτσιο», όπου η ζεστή κροκέτα από μακαρόνια με κιμά και μπεσαμέλ δένει πολύ όμορφα με το μοσχαρίσιο ταρτάρ.

Το αναμενόμενο γλυκό φινάλε στο Όμικρον περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την ευχάριστη έκπληξη του αποδομημένου μπακλαβά σε παγωτό, που οφείλεις να δοκιμάσεις.

Info
Όμικρον - Δρόσου 1 και Αίγλης, Νέα Ερυθραία
Tηλ. 210 6202475-6
www.omikronrestaurant.gr

Share |