Καθυστερήσεις πτήσεων στον απόηχο του μπλακ άουτ

Καθυστερήσεις στις αφίξεις και τις αναχωρήσεις αεροσκαφών αναμένεται να σημειωθούν σήμερα και έως την Κυριακή, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προχωρούν σε μείωση της χωρητικότητας του εναέριου χώρου.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος της ένωσης ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας Άγγελος Σωτηρόπουλος εξήγησε ότι η χωρητικότητα θα μειωθεί κατά 20% καθώς η μεταγωγή από το κύριο στο εφεδρικό σύστημα θέλει κάποιο χρόνο.

Αφορμή στάθηκε το μπλακ άουτ που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», λόγω της κατάρρευσης του συστήματος τηλεπικοινωνιών μεταξύ των πύργων ελέγχων ανά την Ελλάδα.

Το πόρισμα έδειξε βλάβη σε τηλεφωνική κάρτα του συστήματος που αφορά τις επικοινωνίες εδάφους – εδάφους με τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Σύμφωνα με τον κ. Σωτηρόπουλο, η κατασκευάστρια εταιρία δεν μπορεί να δώσει διαβεβαιώσεις ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά. Ο ίδιος χαρακτήρισε επικίνδυνη την κατάσταση όταν πέφτει το σύστημα ενώ μίλησε και για κινδύνους στην ασφάλεια πτήσης.
 

Πηγή: nooz.gr

Share |