«Κατεβάζει ρολά» το Δημόσιο

Παραλύει σήμερα ο δημόσιος τομέας, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας, την επέκταση του ενιαίου μισθολογίου αλλά και το φορολογικό νομοσχέδιο. Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΓΣΕΕ με τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00.

Τα δύο συνδικάτα διοργανώνουν 12:30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ για τις 13:00 έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Στην απεργία μετέχουν εργαζόμενοι σε δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς, εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης ΟΛΜΕ.

Συμμετοχή στη στάση εργασίας της ΓΣΕΕ έχουν ανακοινώσει τραπεζοϋπάλληλοι και εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

Με προσωπικό ασφάλειας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία καθώς στην απεργία της ΑΔΕΔΥ παίρνουν επίσης μέρος η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Στην απεργία συμμετέχει και ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ).

Ματαιώσεις πτήσεων

Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα και όσους επιλέξουν να ταξιδέψουν με αεροπλάνο, λόγω της τετράωρης στάσης εργασίας (12.00 - 16.00) της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ΟΣΥΠΑ. Ματαιώσεις και τροποποιήσεις πτήσεων έχουν ανακοινωθεί.

Επίσης, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα τρένα του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος. Λόγω της 48ωρης απεργίας των σιδηροδρομικών, τα δρομολόγια του μετρό θα πραγματοποιούνται μέχρι τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας»

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς την Πέμπτη

Επιμένει η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους. Το μεσημέρι, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) θα συνεδριάσει εκ νέου προκειμένου να αποφασίσει την περαιτέρω στάση της.

Επίσης, οι δήμαρχοι της χώρας πραγματοποιούν στις 4 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν οι κοινωνικές δομές λόγω έλλειψης χρηματοδότησης (π.χ. βοήθεια στο Σπίτι, προγράμματα αυτεπιστασίας ανέργων κ.ά.). Στη συγκέντρωση συμμετέχει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, η Περιφερειακή Ενωση Δήμων Αττικής με τη συμμετοχή ωφελουμένων.

Real.gr

Share |