Κ. Στεφανόπουλος: «Να τροποποιηθεί η συμφωνία για τις εκλογές»

Σε μια από τις ελάχιστες παρεμβάσεις του ο Κ. Στεφανόπουλος εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του για την άμεση διεξαγωγή των εκλογών αφήνοντας αιχμές για την στάση της ΝΔ αλλά και για τα όσα έχει πει ο Α. Σαμαρά όσον αφορά την συμμετοχή του κόμματος του στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

«Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προσθέτει στο άρθρο του στην Καθημερινή της Κυριακής «Προ ολίγων ημερών οι αρχηγοί των κομμάτων, πλην αυτών της Αριστεράς, συμφώνησαν να στηρίξουν μια κυβέρνηση, υπό τον κ. Παπαδήμο, χωρίς όλοι εξ αυτών να γνωρίζουν αν συμπολιτεύονται ή αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση».

Άρα «οφείλουν τα κόμματα, κατά τροποποίηση της αρχικής συμφωνίας τους, να δώσουν χρόνο επαρκή σε αυτόν» και βεβαίως ακέραιο το δικαίωμα κατά το Σύνταγμα να διορίζει και να παύει τους υπουργούς. «Χρειαζόμαστε ηρεμία και όχι εκλογική αναταραχή».

Όπως αναφέρει ο κ. Στεφανόπουλος , αυτή η κυβέρνηση είναι του κ. Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος –επισημαίνει- διαθέτει τα προσόντα, το κύρος και τις γνωριμίες στο εξωτερικό για να επιτύχει τον στόχο. «Συνεπώς τα κόμματα οφείλουν να παύσουν να ζητούν εκλογές και να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο χρόνο, μέχρι της συμπληρώσεως της τετραετίας από τις προηγούμενες εκλογές, κατά τον οποίον ο κ. Παπαδήμος θα εργασθεί υπέρ του συμφέροντος της χώρας ώστε να μη μας εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από την ευρωζώνη ή σε άλλες καταστρεπτικές εξελίξεις» σημειώνει.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους Έλληνες πολιτικούς και σπανίως πλέον ομιλεί δημοσίως, αμφισβητεί τα επιχειρήματα υπέρ των πρόωρων εκλογών που προβάλλουν η Ν.Δ. και τα κόμματα της Αριστεράς, ενώ αποδίδει σκοπούς ιδιοτέλειας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι οι εκλογές ωφελούν.

Τέλος χαρακτηρίζει στο άρθρο του «άξιο θαυμασμού και επαίνου τη συγκράτηση που επιδεικνύουν μισθωτοί και συνταξιούχοι έναντι των μέτρων φορολογίας που σχεδιάζονται πρόχειρα και πλήττουν τα μεσαία και κυρίως τα χαμηλά και πολύ χαμηλά εισοδήματα».

Real.gr

Share |