Ιστορικά χαμηλά για ΠαΣοΚ- ΝΔ

Ιστορικά χαμηλά καταγράφουν τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της GΡΟ για τον τηλεοπτικό σταθμό Μega που προβλήθηκε στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων, ενώ κυριαρχούν η απαισιοδοξία και η απογοήτευση στους πολίτες για τη σημερινή οικονομική κατάσταση αλλά και την προοπτική εξόδου από την κρίση. Σύμφωνα με τη μέτρηση που διενεργήθηκε το διάστημα 26-30 Αυγούστου μεταξύ 1.600 ατόμων το ΠαΣοΚ και η ΝΔ συγκεντρώνουν συνολικά ποσοστό κάτω από το 50%. Συγκεκριμένα η κυβερνητική παράταξη στην πρόθεση ψήφου καταγράφεται με 28,6% και η αξιωματική αντιπολίτευση με 21,1%.

Σε σύγκριση με την αντίστοιχη μέτρηση του περασμένου Απριλίου το ΠαΣοΚ πέφτει κατά 2% (από 30,6%) και η ΝΔ έχει μηδαμινή άνοδο, αφού αύξησε την επιρροή της κατά 0,1%. Τα υπόλοιπα κόμματα καταγράφουν την εξής εκλογική δύναμη: ΚΚΕ 9% (από 8,9%), ΛΑΟΣ 6,8% (από 6,9), ΣΥΡΙΖΑ 2,8 (από 3,2%), Οικολόγοι 2,8 (από 1,9%) και Δημοκρατική Αριστερά 1,7%.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ότι τους πολίτες δεν τους εκφράζει η οικονομική πολιτική των κομμάτων. Το 39,5% απάντησε ότι δεν το εκφράζει η πολιτική κανενός κόμματος, το 31% προτιμά την πολιτική του ΠαΣοΚ και το 13,4% της ΝΔ, που δεν έχει πείσει για την εναλλακτική της πολιτική.

 
 
Πηγή:Το Βήμα

 

Share |