Ιωάννης Παπαζήσης: Αυτή είναι η μεγαλύτερη δυσκολία στο Κόκκινο Ποτάμι…

Καλεσμένος της Φαίης Μαυραγάνη στην πρωινή εκπομπή του OPEN «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» ήταν σήμερα ο Ιωάννης Παπαζήσης, πρωταγωνιστής της σειράς “Το Κόκκινο Ποτάμι”. Μιλώντας για τα γυρίσματα της σειράς, ο ηθοποιός εξήγησε πως για τις ανάγκες του σεναρίου οι σκηνογράφοι έχουν στήσει ένα ολόκληρο χωριό στην περιοχή του Λαυρίου, που αναπαριστά την Αμισό στις αρχές του 20ου αιώνα.

Όπως είπε ο Ιωάννης Παπαζήσης, μπορεί για μια σκηνή 4 λεπτών να χρειαστούν 10ωρα γυρίσματα. «Το δύσκολο στο Κόκκινο Ποτάμι σε σχέση με άλλες σειρές είναι πως σε ένα επεισόδιο έχει περίπου 15-20 φυσικούς χώρους και κυρίως εξωτερικούς. Η μεγαλύτερη δυσκολία, όμως, είναι να χτίσουμε όλο αυτό, αυτή την ιστορία, γιατί εξελίσσεται σε μια άλλη εποχή. Λόγω των ιστορικών γεγονότων είναι μια «επικίνδυνη», θα έλεγα, εποχή και την αντιμετωπίζουμε με μεγάλο δέος».

Παραδέχτηκε πως δυσκολεύτηκε να πει το «ναι» στον ρόλο του Μίλτου γιατί αρχικά δεν ήξερε αν θα ήθελε να πάρει μέσα το «αυτό το ‘καράβι’ που πονά» και λόγω της Ποντιακής καταγωγής του. «Το φοβόμουν πραγματικά», παραδέχτηκε μιλώντας στη Φαίη Μαυραγάνη.

Μίλησε για τους παππούδες του από την πλευρά της μητέρας του, οι οποίοι και τον μεγάλωσαν, που όσο θυμάται τον εαυτό του παιδί του διηγούνταν ιστορίες της εποχής εκείνης. «Ο παππούς μου ήρθε από τον Πόντο όταν ήταν 9 ή 10 χρονών. Είχε χάσει την αδελφή του. Αυτό που έχει χαραχτεί στο μυαλό μου από όλες αυτές τις αφηγήσεις είναι ένας μεγάλος πόνος».

Share |