Ημέρα τρόμου στην Αθήνα- Συνεχείς εκρήξεις σε πρεσβείες

Συναγερμός έχει σημάνει σε αντιτρομοκρατική και αστυνομία. Φαίνεται πως οι δράστες είχαν καταφέρει να αποστείλουν και άλλους φακέλους, άγνωστο πόσους.
'Ολες οι πρεσβείες και τα προξενεία είναι σε κόκκινο συναγερμό και οι υπάλληλοι έχουν ειδικές εντολές να τηλεφωνούν στους αποστολείς δεμάτων και φακέλων και να "τσεκάρουν " οτι όντως τα έχουν αποστείλει και δεν είναι δέματα - βόμβες.

Αυτή την ώρα πυροτεχνουργοί σπεύδουν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας. 'Αγνωστος σταμάτησε στην είσοδο του αεροδρομίου και άφησε ένα δέμα στον φρουρό. Εκείνος το θεώρησε ύποπτο και ειδοποίησε την αντιτρομοκρατική.

Η τελευταία έκρηξη έγινε λίγο μετά τις 2.30 στην πρεσβεία της Ρωσίας, ευτυχώς χωρίς τραυματίες. Οι υπάλληλοι κατάλαβαν έγκαιρα οτι ένας από τους φακέλους ήταν ύποπτος τον απομάκρυναν και σε λίγα λεπτά εξερράγη.

Ελεγχόμενη έκρηξη έγινε την ίδια ώρα και στην οδό Ριζάρη στην εταιρεία κούριερ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ.

Νωρίτερα κούριερ που πήγε να παραδώσει δέματα στο Μέγαρο Μαξίμου είπε στους άνδρες ασφαλείας οτι μετέφερε ένα δέμα με προορισμό την πρεσβεία της Χιλής αλλά του είχε φανεί ύποπτος. Ο φάκελος ελέγχθηκε από τους άνδρες ασφαλείας και αμέσως εστάλη για να εξουδετερωθεί στον προαύλιο χώρο της Βουλής όπου υπάρχει ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος.

 

newsit.gr

Share |