Η Τένια Μακρή και η μάχη της με τον καρκίνο

Μέσα από μία συγκλονιστική εξομολόγηση στην εκπομπή ''Όσο υπάρχουν άνθρωποι'' η ψυχολόγος Τένια Μακρή, γνωστή από τη συμμετοχή της πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, αποκάλυψε την μάχη της με τον καρκίνο, που βρέθηκε ξαφνικά μπροστά πέρυσι το καλοκαίρι...

Η γνωστή ψυχολόγος είχε επιλέξει τόσο καιρό να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας την σοβαρή περιπέτεια με την υγεία της, που την έφερε πιο κοντά στον θάνατο.

Έναν χρόνο μετά το ''χτύπημα'' του καρκίνου η Τένια Μακρή άνοιξε την καρδιά της στη Ρούλα Κουσκουρή και το ''Όσο υπάρχουν άνθρωποι'' και μίλησε για τις στιγμές εκείνες που άλλαξαν για πάντα τη ζωή της...

''Τέτοια εποχή πέρυσι έμαθα ότι έχω καρκίνο. Όλα αυτά τα χρόνια έκανα check up. Πέρυσι τον ιούλιο υπήρξαν κάποια δείγματα αλλά τότε οι γιατροί μου είπαν να ησυχάσω και να πάω τις διακοπές μου. Δεν με πονήρεψαν ιδιαίτερα. Όταν γύρισα και το είδαμε περισσότερο άρχισε η κοπηλασία. Το να μην το πω σε κανέναν ήταν απόλυτη επιλογή και αυτό γιατί έπρεπε να μείνω με εμένα, έπρεπε να ασχοληθώ με εμένα'' λέει και εξομολογείται ότι όλη αυτή η περιπέτεια την έκανε να δει τη ζωή αλλιώς.

''Όταν απειλείται η ζωή σου από ένα γεγονός, κυρίως ασθένεια, τότε μπαίνεις στη διαδικασία της αλλαγής. Η δική μου η εμπειρία με σταμάτησε... Με έκανε να δω το τώρα μου, να το εκτμήσω πάρα πολύ, να απαλλαγώ από πολλά αγκάθια και βαρίδια, τα οποία με κρατούσαν σε μια στάσιμη κατάσταση και να ζω σήμερα την  κάθε στιγμή λες και είναι η μοναδική μου.'' αποκαλύπτει.

Δεν φοβήθηκε ότι θα πεθάνει. Φοβήθηκε μήπως σταματήσει να σκέφτεται σωστά. ''Τον ένιωσα το φόβο και τον καλλιέργησα για να μπορέσει να φύγει'' καταλήγει.
nooz.gr

Share |