Η συγκλονιστική περιγραφή του γιατρού του Πέτρου Τατσόπουλου

Περιγραφές που κόβουν την ανάσα έκανε ο γιατρός που χειρούργησε τον γνωστό συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο στο Ιπποκράτειο, μιλώντας στην εκπομπή "Εκτός Γραμμής" του Alpha. 

«Είναι σταθερή αυτή τη στιγμή η κατάστασή του. Νοσηλεύεται στην εντατική, σε καλή αιμοδυναμική κατάσταση και προσπαθούμε να βελτιώσουμε όλες τις παραμέτρους για να μπορέσουμε να τον βγάλουμε», δήλωσε ο Δημήτρης Λυμπεριάδης και πρόσθεσε: 

«Τέτοια περιστατικά συνήθως πεθαίνουν. Δεν τα προλαβαίνουμε. Είχε σπάσει η αορτή του κι είχε γεμίσει αίμα, με αποτέλεσμα να πιέζει την καρδιά. Τρέχοντας τον πήγα στο χειρουργείο και τον άνοιξα σχεδόν ζωντανό. Εγώ τον άνοιγα και ο αναισθησιολόγος τον κοίμιζε. Κάναμε τα δέοντα και βγήκαμε ζωντανοί. Αυτή τη στιγμή θα έλεγα ότι έχουμε κάνει μεγάλη πρόοδο και είμαστε σε καλό δρόμο», κατέληξε. 

Την ίδια στιγμή, ο Δημήτρης Βίτσας, που βρισκόταν στο ίδιο πάνελ με τον Πέτρο Τατσόπουλο, την ώρα του συμβάντος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ανέφερε: «Ήταν σωτήρια εκείνη την ώρα η βοήθεια του πλαστικού χειρουργού Γιάννη Λύρα εκείνη τη στιγμή, όπως και το κουράγιο του Πέτρου που είπε ότι θέλει να αποχωρήσει επειδή ένιωσε έναν οξύ πόνο, αλλά και η βοηθεία του Τάκη Χατζή και της Λίδας Μπόλα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:«Ήταν εξαιρετικά τυχερός για το γεγονός ότι μίλησε εκείνη την ώρα, για το ότι υπήρχε στο στούντιο γιατρός και για το ότι έφτασε γρήγορα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ».

Εν τω μεταξύ, ο φίλος του συγγραφέα Απόστολος Δοξιάδης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανάρτησε το εξής μήνυμα από την οικογένειά του: 

«Oι αγαπημένοι του Petros Tatsopoulos, η γυναίκα, τα παιδιά, η οικογένεια και οι φίλοι του θέλουν να εκφράσουν την απέραντη ευγνωμοσύνη του στους σωτήρες του, τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου. Εντελώς ιδιαίτερα στον κ. Δημήτρη Λυμπεριάδη, επικεφαλής της καρδιοχειρουργικής ομάδας, τον συνεργάτη του καρδιοχειρουργό κ. Νίκο Κούμαλλο, τον καρδιολόγο κ. Γιώργο Λάτσιο, και όλους τους αφανείς ήρωες του χειρουργείου και της καρδιοχειρουργικής μονάδας εντατικής θεραπείας», έγραψε στο Facebook του Απόστολος Δοξιάδης.

Αποσωληνώθηκε ο Τατσόπουλος 

Σημειώνεται ότι ο Πέτρος Τατσόπουλος αποσωληνώθηκε περίπου 20 ώρες μετά την καρδιοχειρουργική επέμβαση στην υποία υποβλήθηκε στο Ιπποκράτειο. Ο συγγραφέας και πρώην βουλευτής υπέστη οξύ διαχωριστικό ανεύρυσμα αορτής.

Ο κ. Τατσόπουλος, 59 ετών, παραμένει στη Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, αλλά εκτός μηχανικής υποστήριξης, εξέλιξη η οποία θεωρείται ενθαρρυντική από τους θερράποντες ιατρούς του. Εξίσου σημαντικό θεωρείται και το γεγονός πως πλέον ότι είναι αιμοδυναμικά σταθερός. Οι γιατροί πάντως τηρούν στάση αναμονής και υπενθυμίζουν πως η κατάσταση του ασθενή παραμένει πολύ σοβαρή.

H ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου Ιπποκράτειο

«Ο ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Καρδιοχειρουργικής Ανάνηψης, είναι αιμοδυναμικά σταθερός, έχει βγεί από την μηχανική αναπνοή και βαίνει βελτιούμενος. Μετά την πάροδο του επομένου 24ώρου θα ακολουθήσει νεώτερη ανακοίνωση».

Share |