Η selfie του Μίκι Ρουρκ μετά την πέμπτη πλαστική του στη μύτη

Ο Μίκι Ρουρκ εδώ και χρόνια έχει επιδοθεί στο "αγαπημένο του σπορ", τις πλαστικές επεμβάσεις, μη θυμίζοντας καθόλου την εικόνα του γοητευτικού πρωταγωνιστή της ταινίας "9 1/2 εβδομάδες".

Ο 65χρονος ηθοποιός το Σαββατοκύριακο υποβλήθηκε σε ακόμη μία πλαστική επέμβαση στη μύτη- την πέμπτη κατά σειρά- και μάλιστα απαθανάτισε τη στιγμή μετά την επέμβαση με μια selfie δίπλα στον χειρουργό που έκανε το χειρουργείο. Τη φωτογραφία ανέβασε στο Instagram σχολιάζοντας ως εξής:

"Τώρα είμαι ξανά όμορφος! Λίγα λεπτά μετά την πλαστική στη μύτη με τον γιατρό μου. Δεν ξέρω τι μέρα είναι ούτε και έχω συνειδητοποιήσει αν έχει τελειώσει η εγχείριση ή όχι".

Ο Μίκι Ρουρκ έχει δηλώσει στο παρελθόν πως έχει σπάσει αρκετές φορές τη μύτη του και γι' αυτό έχει υποβληθεί σε τόσες πολλές επεμβάσεις. Είναι κοινό μυστικό ωστόσο, ότι ο διάσημος ηθοποιός έχει εμμονή με τις πλαστικές επεμβάσεις στην προσπάθειά του να φαίνεται νεότερος.

Πηγή: enikos.gr

Επιτυχημένη ρινοπλαστική – διόρθωση σκολιώσεως του διαφράγματος σημαίνει φυσικό αποτέλεσμα, δηλαδή μια μύτη που θα ταιριάζει στο πρόσωπο και θα δένει αρμονικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του ατόμου.

Στην αρχική επίσκεψη θα γίνει προσομοίωση στο computer όπου ο ασθενής θα δει τις ρεαλιστικές δυνατότητες του χειρουργείου που ταιριάζουν στα χαρακτηριστικά του προσώπου του για να έχει ένα φυσικό αποτέλεσμα. Θα δει τι είναι εφικτό να γίνει και τι όχι καθώς η ανατομία (δέρμα-χόνδροι-οστά) κάθε ατόμου είναι διαφορετική.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία;
Για τα κορίτσια πάνω από 16 ετών και για τα αγόρια πάνω από 17 ετών.

Τι αναισθησία χρησιμοποιείται;
Γενική αναισθησία.

Τι νάρθηκας χρησιμοποιείται;
Τοποθετείται ένας θερμοπλαστικός νάρθηκας (όχι γύψος) που παίρνει το σχήμα της μύτης και ο οποίος παραμένει για 1 εβδομάδα. Εσωτερικά στα ρουθούνια δεν υπάρχουν γάζες ή σωληνάκια. Μόνο στην περίπτωση όπου γίνεται ταυτόχρονη διόρθωση της σκολιώσεως του διαφράγματος τοποθετούνται πολύ λεπτά φύλλα σιλικόνης τα οποία μένουν για μια εβδομάδα και είναι πολύ ανεκτά από τον ασθενή.

Υπάρχουν τομές;
Στο 95% των περιπτώσεων οι τομές είναι εσωτερικές στα ρουθούνια με απορροφήσιμα ράμματα. Σε επιλεγμένες περιπτώσεις ( σχιστίες, προηγηθείσες επεμβάσεις υπάρχει μια λεπτή τομή μερικών χιλιοστών στη βάση της μύτης η οποία με την πάροδο του χρόνου γίνεται ανεπαίσθητη).

Υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος;
Όχι δεν υπάρχει μετεγχειρητικός πόνος είτε γίνει απλή ρινοπλαστική είτε συνδυαστεί με διόρθωση διαφράγματος. Ο ασθενής δεν χρειάζεται κανένα παυσίπονο όταν φεύγει από το νοσοκομείο.

Υπάρχει οίδημα-μελανιές;
Λόγω του οιδήματος (ιδίως το πρώτο 24ωρο) ο ασθενής μπορεί να νοιώθει μπούκωμα-καταρροή (δυσκολία στην αναπνοή όπως σε ένα κοινό κρυολόγημα). Συνήθως το έντονο πρήξιμο και οι μελανιές υποχωρούν στην μια εβδομάδα.
 
Πόση νοσηλεία απαιτείται;
Το 90% των περιπτώσεων πηγαίνει σπίτι του το απόγευμα του χειρουργείου.
 
Ποια είναι η μετεγχειρητική αγωγή;
Συχνές πλύσεις της μύτης με φυσιολογικό ορό και χρήση ενυδατικής αλοιφής ενδορρινικά. Ανύψωση του κεφαλιού με 1-2 μαξιλάρια κατά τη διάρκεια του ύπνου και αποφυγή έντονων εργασιών-σκυψήματος για τον κίνδυνο αιμορραγίας.
 
Πότε επιτρέπεται το λούσιμο;
Την πρώτη εβδομάδα ο ασθενής μπορεί να λουστεί με το κεφάλι προς τα πίσω (όπως στο κομμωτήριο) και μετά κανονικά.
 
Επιστροφή στην εργασία – κοινωνικές υποχρεώσεις
Σε 1 εβδομάδα
 
Πότε φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα;
Σε 6 μήνες περίπου. Πρώτα φεύγει το οίδημα από την ράχη της μύτης και τελευταία από το ακρορρίνιο, σε ένα μήνα έχει φύγει το 50% του οιδήματος. Η αναπνοή συνεχίζει να βελτιώνεται για 2-3 μήνες μετά την επέμβαση.
 
Υπάρχουν επιπλοκές;
Συνηθέστερη είναι η μετεγχειρητική αιμορραγία (0% στα περιστατικά μας). Συνήθως σταματά με ελαφρά πίεση.

Πότε επιτρέπεται η χρήση γυαλιών;
Μετά από 1,5 μήνα.

Ο Δρ Αλεξάνδρου είναι ο διευθυντής του μοναδικού στην Ελλάδα Κρανιοπροσωπικού Κέντρου, το οποίο είναι ένα από τα μόλις 9 αναγνωρισμένα στην Ευρώπη.

Από αυτήν τη θέση συνεχίζει τις δραστηριότητες του στον τομέα της κρανιοπροσωπικής αλλά και της αισθητικής χειρουργικής, ως Πλαστικός Χειρουργός και Γναθοχειρούργος.

www.kostasalexandrou.gr

 

Share |